SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Školski projekt 2021./2022. "Skitam se i snimam"

. Objavljeno u Novosti

Tijekom nastavne godine na dvije teme „Svjetlost“ i  "Život znači voda i šuma"  učenici su snimali fizičke pojave i lokalitete koje su obilazili tijekom slobodnog vremena u šetnji, na školskom izletu ili obiteljskim izletima i odmorima. 

Da slika znači tisuću riječi, stara je izreka, koja vrijedi i na ovim dvjema (realnim i virtualnim) izložbama. Naime, izložbe su bile postavljene u prostorijama škole, hodniku i oglasnim panoima te se istovremeno putem poveznice, odnosno QR koda moglo pristupiti digitalnim izložbama u Forms aplikaciji. Gledajući izložbu mogla se ocijeniti svaka slika i tako sudjelovati u odabiru najljepše slike, odnosno fotografije. Virtualne izložbe bile su otvorene do kraja svibnja kako bi se najbolje tri fotografije iz obje teme svečano proglasile na školskoj priredbi povodom Dana škole 3.6.2022.

Naši učenici sudjelovali u projektu Škola budućnosti 2021/2022.

. Objavljeno u Novosti

Biti učitelj jedan je od najvažnijih poslova i uloga u društvu.

Kroz projekt "Škola budućnosti" gradimo most između škola i tehnološke industrije te stvaramo zajednicu učitelja heroja koje ćemo usmjeravati i educirati najmodernijim znanjima i načinima rada iz industrije.

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomisti i ambasadori EU parlamenta 1G razreda Hrvoje Durdov i Josip Čupić te učenici 2G razreda ekonomista Ante Malenica, Lana Solomun i Šimun Dželalija sudjelovali su u projektu uz mentorstvo iz INFOBIPA, gosp. Vedrana Vedriša, i nastavnice Martine Jerković univ.spec.oec. 

[VIDEO] Učenici 3.a razreda predstavili našu školu budućim učenicima

. Objavljeno u Novosti

Dragi osmaši, učenici 3.a razreda Srednje Škole Ivana Meštrovića Drniš snimili su kratak video s ciljem predstavljanja škole budućim učenicima.

Nadamo se da će vas video potaknuti da istražite više o našoj školi, projektima u kojima učenici sudjeluju i mogućnostima koje vam ona nudi.

Predstavljanje naših učenika na Državnoj smotri Vježbeničkih tvrtki 2022.

. Objavljeno u Novosti

Čestitke i zahvala za lijepo predstavljanje na Državnoj smotri Vježbeničkih tvrtki 2022., našim junior ambasadoricama EU parlamenta ekonomisticama Ivani Ikici, Elizabet Dabro i Valeriji Dizdar i njihovoj mentorici univ.spec.oec. Martini Jerković.

Učenice su kroz zadane pojedinačne zadatke i izradu interaktivnih promotivnih materijala predstavile rad vježbeničke tvrtke Leaforyou d.o.o. kojoj je osnovna djelatnost prodaja biljaka i sadnog materijala s naglaskom na autohtone biljke i sjemenke.

Državna smotra se i ove godine realizirala putem platforme e-Twinning u organizaciji Prve ekonomske škole Zagreb i Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, a pod pokroviteljstvom Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. 

Učenici naše škole prisustvovali na Danima poduzetnika Drniš 2022.

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš junior ambasadori EU parlamenta ekonomisti trećeg razreda sa senior ambasadoricom Martinom Jerković univ.spec.oec. prisustvovali na Danima poduzetnika Drniš 2022.

Učenici su slušali i aktivno sudjelovali na edukativnim predavanjima Financijski instrumenti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te Osnove brendiranja na društvenim mrežama.

 

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš i NP Krka ugostili nastavnika i učenike iz francuske katoličke škole Pierre-Marie-Théas Montauban

. Objavljeno u Novosti

Nastavnik Emmanuel Prevoust i učenici stigli su u Hrvatsku u nedjelju. Dobrodošlicu su im poželjeli djelatnici škole Martina Jerković i Ivan Barišić, učenici prijatelji iz projekta "Covid-19 a new deal in the European Tourism sector" i to: Duje Cigić, Marija Marin, Mia Džapo, Ella Vukušić i Katarina Knežević te fra. Stojan Damjanović s Franjevačkog samostana Visovac.

U prostorima NP Krka danas je obavljen sastanak između predstavnika domaćina iz NP Krka gospođe Katie Župan, Marina Malenice, Ive Jelčić Šikić te ravnatelja škole prof. Hrvoja Pekasa, prof. Martine Jerković, i prof. Emmanuela Prevousta s učenicima. Na sastanku su potvrđeni već dogovoreni zadaci i aktivnosti za učenike između profesora i djelatnika NP Krka.

Završen projekt Marko Marulić JUDITA 500 godina prvotiska

. Objavljeno u Novosti

Povodom obilježavanja petsto godina od prvoga izdanja Marulićeve Judite, Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, s školama iz Šibenika, Zadra, Raba, Splita, Dubrovnika i Belog Manastira pridružila se brojnim kulturno-obrazovno ustanovama u obilježavanju te obljetnice.

Judita (Libar Marka Marula Splićanina u kom se uzdarži istorija svete udovice Judit u versih harvacki složena, kako ona ubi vojvodu Oloferna posridu vojske njegove i oslobodi puk israelski od velike pogibili) najpoznatije Marulićevo djelo, prvi put tiskano u Veneciji 1521., prvi je umjetnički ep hrvatske književnosti ispjevan na hrvatskom jeziku, zbog kojega se njegov autor naziva "ocem hrvatske književnosti“.

Judita je doživjela brojna izdanja, a prevedena je na mnoge svjetske jezike. To djelo našega humanista svjedoči o značajnome mjestu hrvatske kulture u europskim okvirima. Budući da u posveti upućenoj splitskom kanoniku don Dujmu Balistriliću Marulić navodi da je napisana 22. travnja 1501., Sabor je 1996. godine odlučio da se taj datum obilježava kao Dan hrvatske knjige, a lani je razdoblje od 22. travnja 2021 do 22. travnja 2022. proglasio Godinom Marka Marulića.

PROGRAMI