SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ravnateljica NP Krka i djelatnici ugostili učenike i nastavnike iz Splita i Drniša

. Objavljeno u Novosti

Učenici i nastavnici sudionici projekta Kultura, turizam i strukovno obrazovanje pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta posjetili su Eko-kampus „Krka“ u Puljanima.

Ukupno 40 sudionika iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Ekonomske i upravne škole Split imali su priliku upoznati, isprobati i razgledati cjelokupni kompleks uz stručno vodstvo djelatnika NP Krka od Hrama prirode, Laboratorija prirode, edukacijskog centra na otvorenom i Arheološke zbirke.

Učenici i voditeljice projekta u školama Martina Jerković i Klaudija Dimić s učenicima Antom Bukaricom i Antonijom Lovrić predali su ravnateljici Nelli Slavici Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja, plakat i cvijeće te zahvalili na velikoj potpori u projektu. U pratnji učenika na izletu bile su i nastavnica Albina Raguž iz Splita te nastavnica Marija Mazalin i knjižničarka Robertina Hrstić iz Drniša.

Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki iz Dalmacije održan u Splitu

. Objavljeno u Novosti

Našu Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš predstavljala je vježbenička tvrtka Storm d.o.o. – agencija doživljaja. Učenice predstavnice tvrtke EPAS junior ambasadorice Lana Solomun i Maja Silov predstavile su asortiman usluga koje njihova tvrtka nudi za današnje moderne potrošače željne zabave i adrenalina. Cijela grupa učenika iz vježbeničke tvrtke Storm/Oluja d.o.o. vrijedno je radila na pripremi promotivnog materijala za tvrtkin štand i poslovne partnere sajma zajedno sa mentoricom nastavnicom Martinom Jerković.

Ove su godine zaposlenici vježbeničke tvrtke Storm d.o.o. pripremili za sve sudionike poklon vrećice u kojima su se osim promotivnog materijala nalazila sjemena za sadnju sa svrhom i sloganom održivosti i očuvanja okoliša. Uz lijepe prigodne poklone učenici su prezentirali prirodne ljepote rijeke Krke i Čikole te okolni kraj koji obiluje prirodnim fenomenima Šibensko-kninske županije.

Na dražbi učenica Maja Silov predstavila je sadnicu Drenjina – ljekovitu biljka od kore do ploda koja raste u našem kraju te su time podržali slogan sajma „Rasti održivo i čuvaj naš Jadran!". Kreativno se izražavajući učenici su izradili plakat za sajam koji je cjelokupni učenički rad a ostali promotivni materijal kao i promotivni film tvrtke učenici su izradili uporabom suvremenih IKT alata.

Projekt financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta predstavljen na državnoj panel raspravi u Splitu

. Objavljeno u Novosti

Hrvatska turistička kutija iznenađenja predstavljena na panel raspravi u organizaciji ASOO i Ekonomske i upravne škole Split u sklopu Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki u Splitu.

Panel rasprava koja se odvijala u sklopu sajma za cilj je imala predstaviti projektne aktivnosti kao temelj u implementaciji novih kurikuluma. Autorica projekta Kultura, turizam i strukovno obrazovanje naša nastavnica Martina Jerković iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš s kolegicom partnericom na projektu nastavnicom Klaudijom Dimić iz Ekonomske i upravne škole Split zajedno su predstavile Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja.

Projekt koji je udružio učenike iz dvije županije Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske povezuje prirodno, kulturno, turističko, etnološko i povijesno naslijeđe rutom drevnih Rimljana od Burnuma do Dioklecijanove palače. Veliku potporu škole su imale u pridruženom partneru Nacionalnom parku Krki, a svi ostali pridruženi partneri TZ Split, TZ Skradin, Grad Drniš, LAGMore249 i Osnova škola Kistanje doprinijeli su razvoju ovog projekta.

Realizirano finalno uređenje Hrvatske turističke kutije iznenađenja

. Objavljeno u Novosti

Finalno uređenje Hrvatske turističke kutije iznenađenja i prostora u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš realizirano je ovaj tjedan za što su zaslužne vrijedne ruke učenica Lane Lucić, Antonije Lovrić, Antonije Lilić i Marije Copić uz mentorstvo nastavnice Martine Jerković univ.spec.oec.

Drvene kutije ukrašene su platnenim trakama, platnenim naljepnicama i napunjene su s 50 informativnih kartica koje su izradili učenici dviju škola uključeni na ovom projektu. Ovih će ovih dana kutije biti predane pridruženim partnerima projekta NP Krka, TZ Skradin, Grad Drniš, LagMore249 te predaja kutija Ekonomskoj i upravnoj školi Split na Međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki Split na kojem naši učenici sudjeluju s vježbeničkom tvrtkom Storm d.o.o.

Pridruženi partner Grad Drniš preuzeo Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja

. Objavljeno u Novosti

EPAS junior ambasadorice učenice Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjer ekonomisti Lana Lucić i Antonija Lovrić s mentoricom Martinom Jerković posjetile su Upravni odjel za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša.

Pročelnici Ivani Sučić su uručile Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja i plakat projekta. Gospođa Ivana Sučić zahvalila se na prelijepom proizvodu i čestitala na ostvarenju dosadašnjih ciljeva provođenja projekta Kultura, turizam i strukovno obrazovanje, a posebno glavnog cilja izrade Hrvatske turističke kutije iznenađenja koja sadrži 50 informativnih kartica od Burnuma do Dioklecijanove palače.

Erasmus+ projekt "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Novosti

Dana 15.03.2024. u 8:00 učenici 4.a (Nika Duvančić i Iva Perlić), 3.a (Sara Živković i Frane Vrbatović) i 2.a (Mari Malenica i Lara Jerković) su se, umjesto u školske klupe, uputili u Zagreb u pratnji prof. Alena Tomića. Povod ovom putovanju bio je Erasmus+ projekt "Youth for Volunteering" koji je, u ime naše škole, vodio Marko Užarević iz udruge Platypus, a u kojem su, osim učenika naše škole, sudjelovali i učenici Medicinske škole Šibenik, Sedme beogradske gimnazije (Srbija), privatne škole SABA iz Skopja (Makedonija) te umjetnička škola Liceul de Arte "Aurel Popp" iz Satu Marea (Rumunjska) sa svojim nastavnicama.

Sudionici ovog projekta su bili smješteni u Timeout Heritage Hotelu u Ilici gdje su se odvijale i radionice ovog projekta u prijepodnevnim satima. Uz radionice, od kojih su neke i sami učenici osmislili te vodili, također su i volontirali u nekim udrugama poput PET Plus, Ocean Znanja, Ženska soba, Prijatelji životinja, Plavi telefon i Krijesnica.

Održan okrugli stol o volontiranju u sportu u sklopu projekta "Go4Sport Volunteering"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu projekta "Go4Sport Volunteering" kojem je cilj obrazovanje kroz sportske aktivnosti s posebnim naglaskom na razvoj vještina kroz volonterski angažman u sportu Meri Krnić i Maja Barešić iz LagMore249 pomažući atletskom klubu Okit Vodice održale su okrugli stol zajedno sa senior ambasadoricom Martinom Jerković i EPAS junior ambasadorima učenicima prvog razreda smjer ekonomisti Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš.

Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja učenici su vrlo aktivno sudjelovali u razgovoru o navedenoj temi volontiranja u sportu. Na pitanje Meri Krnić da li su sudjelovali u kakvom do sada projektu Erasmus?, učenik Bruno Bulat je kazao kako je u osnovnoj školi sudjelovao u jednom projektu što mu je bilo jako zanimljivo iskustvo, razgovor se nastavio s učeničkim prijedlozima o sportskim aktivnostima u gradu Drnišu i okolici. Stipe Juric je dao prijedlog izgradnje karting staze, Šime Cigić bi volio bazen, Filip Bilić teren za mali nogomet, Antonija Lovrić prostor za vježbanje, Lana Lucić je kazala kako vrijeme provodi dosta često šetajući prirodom Roškog Slapa jer se njezina kuća nalazi blizu NP Krka...

Uređen EPAS kutak u našoj školi

. Objavljeno u Novosti

Naši junior ambasadori Lana Lucić, Antonija Lucić, Lara Tarle, Marija Baković i Marijana Mrčela iz prvog razreda ekonomista i ekonomisti Josipa Čavala, Petra Ivić, Marta Dželalija, Luca Bojčić, Lana Cigić i Ivan Duran iz drugog razreda sa senior ambasadoricom Martinom Jerković uredili su novim materijalima EPAS kutak u našoj školi.

Osim novih informativnih brošura i onih koje su sami EPAS ambasadori izradili o EU učenici su instalirali i plakate koji su stigli iz EU direct Šibenik a informativno sve podsjećaju na nadolazeće izbore za EU parlament.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

#IskoristiSvojGlas #ZAJEDNOZAEU #togetherEU #EE2024 #EPAS #EUIzbori2024 #FirstTimeVoters #AmbassadorSchools

PROGRAMI