SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš odabran za financiranje kroz projekt "Learning from the Extremes"

. Objavljeno u Novosti

CARNet, nacionalni koordinator projekta "Learning from the Extremes" izvjestio je Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš o odluci međunarodnog konzorcija ustanova uključenih u projekt Learning from the Extremes kojom je 9 škola i projekata iz Hrvatske odabrano, a među njima i projekt koji na razini Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš vodi Martina Jerković.

Projekt Learning from the Extremes ima za cilj smanjiti nejednakost pristupa Internetu, digitalnim uređajima, alatima i sadržajima s kojim se suočavaju školske zajednice u ruralnim i udaljenim područjima zemalja članica Europske unije.

Na natječaj je bilo prijavljeno 35 škola čije su prijave prošle selekciju utvrđivanja nalazi li se škola u NUTS3 regiji. NUTS (Nomenclature of Territorial Units for Statistics) je hijerarhijski sustav za identifikaciju i klasifikaciju prostornih jedinica za potrebe službene statistike u zemljama članicama Europske unije, te je li vrijednost predloženog projekta koji je škola prijavila bio unutar zadanog iznosa najviše 20.000,00 EUR.

Nastavnica Martina Jerković dobitnica nacionalne nagrade COMET 2022

. Objavljeno u Novosti

Veliko priznanje pristiglo je Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš. Nastavnica Martina Jerković dobitnica je nacionalne nagrade COMET 2022 za najbolji eTwinning projekt protekle školske godine projekt „Marko Marulić 500 godina prvotiska JUDITA“ u kategoriji strukovnih i umjetničkih škola. U projektu je prošle školske godine, uz našu školu (učenice smjera ekonomist), sudjelovalo još 6 škola iz cijele Hrvatske.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije donijela je Odluku o dodjeli nagrada COMET za najbolje eTwiningove projekte u školskoj godini 2021./2022. u Hrvatskoj.

Svečana dodjela nagrade COMET 2022 održana je na godišnjoj eTwinning konferenciji 22. studenog 2022. godine, online u organizaciji Nacionalne službe za podršku eTwinningu i Agencije za mobilnost i programe Europske unije, pod nazivom "Uključiva škola iz snova: eTwinning za digitalno obrazovanje". Na vrijednosti provođenja eTwinning projekta u pozdravnom govoru ukazala je mr. sc. Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe.

Učenici naše škole sudjelovali na UPSHIFT radionici

. Objavljeno u Novosti

UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) pozvali su učenike Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije da se uključe u program UPSHIFT. To je trodnevna, besplatna i neprofitna radionica za mlade, koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost te praktična znanja.

Odabrano je deset najboljih koji su imali priliku učiti i družiti se zajedno od 12. do 14. studenog 2022. u hotelu Pinija u Zadru.

Među deset najboljih bile su i učenice naše škole iz 1.a razreda gimnazije: Ana Marin, Ella Kosec, Tea Pervan, Klara Lovrić i Lara Jerković, pod mentorstvom profesorice Ivane Grabić-Marin. Učenice su uz pomoć design thinking metode, radile na formiranju ideje koja može riješiti njihov problem i u tome su im pomagali mladi educirani mentori.

Održano SUDOKU natjecanje

. Objavljeno u Novosti

4. studenoga, pod mentorstvom profesorice Olge Nerlović i Zlate Bilandžije, održano je natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka.

Natjecanju koje je organizirala Hrvatska Mensa uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, pristupilo je petnaest učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš zajedno s više od 5000 učenica i učenika u više od 300 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Učenici 3.A razreda, Iva Perlić, Šuljak Matea i Roko Vatavuk plasirali su se na regionalno natjecanje koje će se održati 26.10. 2022. godine. Također, učenica Iva Perlić je ostvarila najbolji rezultat u Šibensko-kninskoj županiji na čemu joj ovim putem čestitamo.

Održano 1. MŽSV Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije – podsektor poslovna administracija

. Objavljeno u Novosti

Održano je 1. MŽSV Šibensko-kninske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije – podsektor poslovna administracija na kojemu je sudjelovalo ukupno 23 nastavnika putem platforme Teams.

Teme su bile šarolike, ali s poveznicom, eTwining, EU, održivi razvoj i učenici. Teme i predavači bili su iz svih sektora i krajeva Hrvatske:

  1. Održivi razvoj u mediteranskoj regiji - Dr.sc. Lidija Pavić-Rogošić, dipl.ing.arh. osnivačica i direktorica ODRAZ-a - organizacija civilnog društva koja potiče i pruža potporu provedbi promjena usmjerenih prema održivosti.
  2. Informativno predavanje na temu eTwinning, Ana Marketin Sedlar dipl.ing. strojarstva, prof. savjetnik, eTwinning Abasador - Strojarska i prometna škola Varaždin.
  3. Učenik potrošač - prava potrošača u RH/EU - Tanja Popović Filipović – voditeljica programskog poslovanja Centra za edukaciju i informiranje potrošača.
  4. EU u školama - Stipe Španja Europe Direct Šibensko-kninske županije.
  5. Projektne aktivnosti u predmetu Vježbenička tvrtka, Tatjana Bašić, dipl.oec. prof.savjetnik Ekonomsko - birotehnička i trgovačka škola Zadar.

Voditeljica MŽSV-a za Dalmaciju podsektor poslovna admnistracija Martina Jerković univ.spec.oec. zajedno s svim sudionicima skupa izrazila je iznimno zadovoljstvo novostima i informacijama koje se moglo čuti na svih pet stručnih predavanja.

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš primljena u novu sezonu projekta Škola budućnosti

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš primljena u novu sezonu (treća godina) projekta Škola budućnosti powered by STEMI, Infobip & A1.

Ove godine u aktivnostima biti će uključeni učenici 2g i 3g razreda smjer ekonomisti s mentoricom Martinom Jerković univ.spec.oec.

U uvodnom webinaru u petak 4.11.2022. u 9:00h za popodnevnu smjenu i u 14:30h za jutarnju smjenu, sudionici su upoznati s osnovnim informacijama vezanim uz projekt. Neke od njih su: sadržaj projekta (plan i hodogram), informacije o odabiru škola u pojedini program (Robotika, IoT, AI), sadržaj programa (milestones and checkpoints), plan treninga/edukacije nastavnika i najava završnog eventa i GOAT talksa.

Održano 1. kolo Nacionalne kviz lige srednjih škola u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

Sinoć se u našoj školi, u glavnoj školskoj zgradi, održalo 1. kolo Nacionalne kviz lige srednjih škola u organizaciji Kviz udruge Šibenik.

U kvizu je iz Srednje škole Ivana Meštrovića sudjelovalo 25 učenika, raspoređenih u 5 ekipa, a kvizom su koordinirali prof. Josip Živković, prof. Alen Tomić i prof. Robertina Hrstić. Kvizu su mogli pristupiti učenici svih razreda škole koji su se prijavili.

Čitav proces natjecanja u ovom prvom od osam planiranih kvalifikacijskih kvizova odvijao se preko Zooma iz Kuće umjetnosti Arsen u Šibeniku.

PROGRAMI