SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš tvrđavama u Šibeniku

. Objavljeno u Novosti

Učenici 1.cf, 2.cf, 2.m i 2.g razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš sudjelovali su 15.9.2021. na poludnevnom izletu u Šibeniku. Pod vodstvom nastavnika Siniše Jelovčića te u pratnji školske pedagoginje Anite Goreta, nastavnika Marka Radeljaka i Josipa Živkovića, posjetili su tvrđave Barone, tvrđavu sv. Mihovila te šetnicu u kanalu sv. Ante. Tema izleta bila je valorizacija kulturne baštine u turizmu te način i upravljanje resursima i turističkim atrakcijama.

U pratnji stručnog osoblja iz Tvrđava kulture Šibenik, učenicima je prepričana povijest tvrđava tehnologijom proširene stvarnosti, računalno generiranom slikom i zvukom. U virtualnim digitalnim projekcijama, učenici su gledali bitke protiv Osmanskog carstva u vrijeme Kandijskog rata na tvrđavi Barone. Na tvrđavi sv. Mihovila, u dvjema cisternama, učenici su gledali video projekcije borbe arkanđela Mihovila i zmaja. Posjetili su ljetnu pozornicu koja je ujedno i vodeća koncertna destinacija u Hrvatskoj, kapaciteta 1077 sjedećih mjesta.

Izvješće sa Međužupanijskog stručnog skupa

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš bila je u ponedjeljak 23. kolovoza 2021., godine domaćin Međužupanijskog stručnog vijeća županija Zadarske, Šibensko - kninske, Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske u obrazovnom sektoru Ekonomija, trgovina i poslovna administracija – podsektor poslovna administracija.

Skupu je prisustvovalo 22 nastavnika iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, Ekonomske škole Šibenik, Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, Trgovačke škole Zagreb, Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića Zadar, Srednja škola Kneza Branimira Benkovac, Ekonomske i upravne škole Split, Srednje škole Tina Ujevića Vrgorac, Srednje turističko-ugositeljske škole Split, Srednja strukovna škola, Makarska i Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik.

Cijelo izvješće u priloženom dokumentu.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. IZVJEŠĆE 99 KB

Projekt – čišćenje "Perinoga potoka" - Trzbalićevca

. Objavljeno u Novosti

Dana 20.8.2021. učenici naše škole proveli su veći dio projekta kojega su osmislili učenici naše škole: Iva Perlić, Andrija Jakšić i Stipe Mijatović na poticaj nastavnice fizike Ivane Grabić-Marin.

Učenici su krajem travnja prisustvovali trodnevnom programu kojega je organizirao UPSIFT u sklopu platforme "Za budućnost mladih" - ZABUM. Učenici su predstavili svoju ideju, uređenje i čišćenje Perinoga potoka – Trzbalićevca. Zamišljeno je da se korito potoka i okoliš očiste od smeća, raslinja i grana.

Projekt je predstavljen preko društvenih mreža, putem kojih je pozvano i lokalno stanovništvo kako bi sudjelovalo u čišćenju. Tehničku pomoć i podršku u realizaciji dala je nastavnica Ivana Grabić-Marin, gradska uprava i komunalno poduzeće grada Drniša te "Čisteći Medvjedići" iz Splita.

Završena prva faza pilot projekta EduMediaTest

. Objavljeno u Novosti

Završena je prva faza pilot projekta EduMediaTest sufinancirana sredstvima Europske komisije kroz program Medijska pismenost za sve (Media Literacy for All) koju vodi Audiovizualno Vijeće Katalonije u suradnji sa Sveučilištem Pompeu Fabra u Barceloni te regulatorima audiovizualnih medijskih usluga iz Hrvatske, Slovačke, Francuske, Portugala i javnim obrazovnim institucijama – Nacionalnim centrom audiovizualnih medija i komunikacija iz Grčke te Dublin West Education Centrom iz Irske.

Pilot projekt u Republici Hrvatskoj provodi se pod pokroviteljstvom Agencije za elektroničke medije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U pilot fazi projekta EduMediaTest, alat se koristio u partnerskim školama u Hrvatskoj, Francuskoj, Portugalu, Slovačkoj, Kataloniji/Španjolskoj, Grčkoj i Irskoj, a nakon što ga Europska komisija prihvati, bit će dostupan svima putem internetske stranice s otvorenim pristupom.

Prvu fazu projekta činila je evaluacija medijske pismenosti učenika u dobi do 14 do 18 godina putem interaktivnog upitnika, dok će u drugoj fazi, biti ponuđeni obrazovni materijali s aktivnostima za razvoj medijske pismenosti, koje će nastavnici moći koristiti na temelju rezultata evaluacije učenika.

Završen Pilot projekt "Škola Budućnosti"

. Objavljeno u Novosti

Učenici koju su sudjelovali u razvijanju chatbotova ovog proljeća u Pilot projekt "Škola Budućnosti" - IT tvrtki INFOBIP i STEMI uspješno završili ovogodišnji rad s današnjim danom i uručenjem potvrda.

Veliko hvala stručnjacima INFOBIP-a Marinu Trošelju, Mariji Šutalo, Luki i Franu!

Kratki osvrt na rad pogledajte u Sway-u OVDJE.

Mentorica u SŠ Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univv.spec.oec.

Završen međunarodni eTwinning projekt Vremenska kapsula

. Objavljeno u Novosti

Međunarodni eTwinning projekt Vremenska kapsula registriran na Twinspace-u u studenom, završen je u lipnju 2021. Sudjelovalo je 22 nastavnika i 109 učenika iz deset zemalja.

Iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš sudjelovale su ekonomistice/maturantice grupa A VT-a: Magdalena Elez, Wanessa Goreta, Karmen Bešker, Dora Čupić, Mia Čupić, Kata Barišić, i Marija Dželalija. Bravo cure i sretno u novim životnim izazovima koji Vam dolaze!

Sve o projektu možete vidjeti na Sway-u OVDJE.

Voditeljica projektnih aktivnosti u SŠ Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univ.spec.oec.

Zahvalnica za sudjelovanje na Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki

. Objavljeno u Novosti

Velike čestitke našim ovogodišnjim maturanticama ekonomisticama koje su predstavile vježbeničku tvrtku Zagoranka d.o.o. na Državnoj smotri - Virtualnom sajmu VT!

Zahvalnica stigla s današnjim danom. Bravo cure i sretno u budućim životnim izazovima vaša mentorica Martina Jerković univ.spec.oec.

Školski projekt "Učimo u dvorištu – COVID učionica"

. Objavljeno u Novosti

Tijekom školske godine učenici 2.b razreda elektrotehnike i 2.c razreda elektroinstalateri bili su aktivni sudionici navedenog projekta.

Navedene aktivnosti projekta:

  • izrada klupa i sjedala, njihovo bojanje i postavljanje
  • uređenje zelenih otoka i sadnja biljaka: ljekovite, ukrasne, autohtone...

Cilj projekta bio je prepoznati važnost suradnje škole i lokalne zajednice, razviti interes za praktični rad, razviti ekološku svijest i motivirati učenike na volonterski doprinos uređenju zajedničkog prostora.

Očekivani ishodi: uređen i izgrađen prostor za edukaciju, rekreaciju i druženje, upoznavanje učenika, djelatnika i šire javnosti s mogućnostima iskorištavanja otpadnog materijala iz tvornica, garaža, vulkanizera... Razvijanje socijalnih kompetencija učenika i djelatnika te svih sudionika projekta i stvoriti ugodnije mjesto za druženje ostvareni su i realizirani u potpunosti.

Svojim aktivnostima učenici su doprinijeli izradi ugodnog kutka za druženje i učenje na otvorenom, a opet izdvojenom, natkrivenom prostoru koji omogućuje mir i rad.

Projekt se provodio tijekom cijele školske godine 2020./2021.

Ivana Grabić-Marin, prof.mentor

PROGRAMI