SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dan Europe u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

Dan Europe obilježili su junior ambasadori SŠ Ivana Meštrovića Drniš s Glazbenom školom Krsto Odak Drniš i EU Direkt Šibenik.

Informativnim razgovorima, predstavljanjem i igrama o EU uz glazbu uživo učenici su na sebi svojstven način pisali i Što je za njih Europa. Bravo!

Prigodno predstavljen e-twinning projekt Marko Marulić JUDITA 500

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, junior ambasadori EU parlamenta Anđela Matić, Maja Silov, Paula Goreta, Marijeta Ćevid, Marija Begonja i Jelena Pastuović i učenici Ekonomske škole Šibenik Anđela Zorić, Ivana Škugor, Beti Antica i Marin Burazer čitali su stihove iz Judite i predstavili svoje radove iz eTwinning projekta.

eTwinning projekt Marko Marulić 500 godina prvotiska JUDITA okupio je srednje škole iz Drniša, Šibenika, Splita, Dubrovnika, Zadra, Raba i Belog Manastira. Mentorice prof. Martina Jerković iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i prof. Kristina Vukošić-Popov iz Ekonomske škole Šibenik, i Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić", Šibenik iskazale su veliko zadovoljstvo ostvarenim ciljevima projekta.

Proslava Dana Europe u Zagrebu

. Objavljeno u Novosti

Druženje partner škola ambasadora EU parlamenta Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, Srednje škole Lovre Montija Knin i Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab na proslavi Dana Europe 2022.

Hvala kolegama Marku, Davidu, Marijani, Ivani i Toniju na suradnji i izmjeni radnih iskustava u provođenju programa škole EU parlamenta. Hvala junior ambasadoricama ekonomisticama 3g Katarini Knežević, Mii Džapo, Mariji Marin, Karli Kranjac i Lani Elez na izvrsnoj komunikaciji s drugim ambasadorima.

U sklopu posjeta gradu Zagrebu junior ambasadorice iskoristile su vrijeme u obilazak grada i njegovih znamenitosti.

Senior ambasadorica
Martina Jerković

Obilježavanje Dana Europe

. Objavljeno u Novosti

Povodom Dana Europe junior ambasadori 2g razreda ekonomisti SŠ Ivana Meštrovića Drniš u Gradskoj knjižnici "Juraj Šišgorić" Šibenik s učenicima iz Ekonomske škole Šibenik i mentoricama Martinom Jerković i Kristinom Vukošić - Popov predstavljaju e-twinning projekt o europskom humanistu Marku Maruliću - 500 godina prvotiska Judite.

Ovim javnim događajem slavimo Dan Europe i sve vrijednosti koje njeni građani kroz rad i djela provode.

Postani vojnik Hrvatske vojske

. Objavljeno u Novosti

U srijedu 4.5.2022. održana je promidžbena kampanja „Postani vojnik Hrvatske vojske“ za učenike završnih razreda.

Kampanju su proveli pripadnici promidžbenog tima Oružanih snaga RH – vojni piloti i djelatnici Područnog odsjeka za poslove obrane Šibenik.

"Marko Marulić - 500 godina prvotiska Judite"

. Objavljeno u Novosti

Održan je i treći radni sastanak učenika i nastavnika na projektu "Marko Marulić - 500 godina prvotiska Judite" u kojem sudjeluju EPAS škole iz Drniša, Zadra i Raba te škole iz Šibenika, Splita, Dubrovnika i Belog Manastira.

Ekonomistice učenice 2g razreda, junior ambasadorice Paula Goreta, Anđela Matić, Maja Silov, Jelena Pastuović, Marija Begonja i Marijeta Ćevid pod vodstvom senior ambasadorice Martine Jerković sudjeluju na različitim aktivnostima planiranim u projektu obilježavanja rada i djela velikog europskog humaniste Marka Marulića.

Posjet učenika konobara hotelu Olympia Vodice i craft pivovari Mihovil

. Objavljeno u Novosti

Učenici 1. f i 2. f razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš bili su na terenskoj nastavi u hotelima „Olympia“ Vodice i craft pivovari „Mihovil“.

Prilikom posjeta craft pivovari Mihovil, učenike je dočekao vlasnik pivovare gosp. Filip Plavčić. Na početku obilaska radnih prostora, vlasnik pivovare je učenicima detaljno objasnio sve radne procese u pivovari koji se obavljaju svakodnevno, od skladištenja sirovina za proizvodnju do načina i stilova proizvodnje piva. Na završetku obilaska degustirali su proizvode pivovare „Mihovil“.

U hotelima Olympia učenike je dočekao F&B manager hotela. Učenici su posjetili radne prostorije hotela, od predvorja i recepcije, hotelskog lounge bara, restorana, pa do bazena koji se nalazi na 9.katu hotela Olympia sky. Uz stručni obilazak hotelskih prostora, učenici su vidjeli kako izgleda rad u hotelu i kako su povezani radni odjeli hotela.

Cilj izleta bio je upotpuniti teorijska znanja o ugostiteljskoj djelatnosti i povezanosti i s ostalim proizvodnim djelatnostima u gospodarstvu.

Obilježavanje Dana medijske pismenosti

. Objavljeno u Novosti

Junior ambasadori SŠ Ivana Meštrovića Drniš obilježavaju raznim aktivnostima (kviz, debata i radio emisija) Dane medijske pismenosti u suradnji s Medijskom pismenosti.

Učenice Gabriela Bitunjac i Katarina Knežević ekonomistice izradile kviz o Medijskoj pismenosti i novinarstvu.

Održana radio emisija na Radio Drnišu u kojoj su junior ambasadorice EU parlamenta s voditeljicom Anicom Matić govorile o Medijima i novinarstvu te o Medijima i emocijama. Vrlo vješte i educirane učenice Paula Goreta, Marijeta Ćevid, Gabriela Bitunjac i Katarina Knežević ekonomistice bile su izvrsni sugovornici u radio emisiji. Bravo!

PROGRAMI