SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

e-Twinning projekt "Entrepreneurship for life"

. Objavljeno u Novosti

Uspješno završen međunarodni eTwinning projekt Entrepreneurship for life / Poduzetništvo za život u kojem su sudjelovali učenici iz dvije države Hrvatske i Srbije.

Iz naše škole sudjelovale su učenice 2. razreda smjer ekonomisti Karla Kranjac, Lana Elez, Marija Marin, Katarina Knežević i Anđela Paklar.

Projekt je trajao 7 mjeseci i u svakoj školi-sudionici projekta završavaju aktivnosti različitim oblicima diseminacija. Učenice junior ambasadori EU parlamenta uključene u projekt kroz svoje radove promicale su transformaciju i vrijednosti zelene/digitalne ekonomije te ekološki pristup stvaranja novih poslovnih planova.

Završno je izrađena Virtualnu izložbu projekta i Mozaik.

Voditeljica projekta u SŠ Ivana Meštrovića Drniš
Martina Jerković univ.spec.oec.

Dani otvorenih vrata škole

. Objavljeno u Novosti

Dragi osmaši, bliži se vrijeme donošenja važne odluke o izboru srednje škole. Zanima vas koja usmjerenja možete upisati? U koje se izvannastavne aktivnosti možete uključiti? U koje projekte je uključena škola? Kakve su rezultate učenici ostvarili na državnim natjecanjima? Koji se strani jezici u njoj uče? ...

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dobili su učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu na Danima otvorenih vrata škole koji su realizirani tijekom prošlog tjedna, u razdoblju od 8. do 11. lipnja.

U sklopu promocije održana su predavanja učenicima osmih razreda u područnim školama Gradac, Drinovci i Oklaj te u matičnoj školi u Drnišu. Predavanja je realizirala pedagoginja Anita Goreta, mag.paed. i mag.educ.philol.franc. uz doprinos knjižničarke Robertine Hrstić, prof.hrv. i mag.bibl.

Anita Goreta, mag.paed. i mag.educ.philol.franc.

Završen eTwinning projekt "A treasure called water"

. Objavljeno u Novosti

Postavljanjem živopisnog i interaktivnog platna Sway na web stranice škole i Facebook stranicu Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš škola ambasador EU parlamenta završen je međunarodni eTwinning projekt učenika 1.G razreda smjer ekonomisti "A treasure called water".

U projektu su sudjelovali učenici iz 4 države i to: Hrvatske, Španjolske, Italije i Turske. Projekt je trajao 9 mjeseci i u svakoj školi-sudionici projekta završavaju aktivnosti različitim oblicima diseminacija.

Naši učenici uključeni u projekt kao i učenici junior ambasadori EU kroz svoje radove promicali su vrijednosti Zelene ekonomije a završno su izradili virtualnu izložbu radova.

EU direct Šibenik u posjetu Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš

. Objavljeno u Novosti

U Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš predstavnik Europe Direct Šibenik Stipe Španja u pratnji kolegice Marijane Baltić održao edukativno predavanje u prostorima NP Krka na kojem je junior ambasadore EU parlamenta drugog i trećeg razreda smjer ekonomisti upoznao o svim bitnim informacijama za Europsku uniju općenito, kao i o njezinim politikama i programima, te pravima i mogućnostima za građane s posebnim osvrtom na Erasmus+ programe koji najviše zanimaju srednjoškolske učenike.

Ovim se predavanjem aktivno promiču vrijednosti EU u Šibensko-kninskoj županiji.

Senior ambasadorica EU parlamenta
Martina Jerković

Predstavljeni rezultati projekta "Izvanredno čovjekovo postignuće"

. Objavljeno u Novosti

8.6.2021. u Gradskom muzeju Drniš održano je predstavljanje rezultata projekta "Izvanredno čovjekovo postignuće". Projekt je realiziran u sklopu 26. Edukativne muzejske akcije u suradnji Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš i Gradskog muzeja Drniš.

Cilj projekta je obilježavanje 60. godišnjice prvog čovjekovog leta u svemir te spomen na Jurija Gagarina kao čovjeka čiji je podvig promijenio povijesni tijek i utjecao na naše današnje živote.

Učenice Marta Bilić, Matea Goreta i Josipa Ljaljić su uz mentorstvo prof. Olge Nerlović i prof. Zlate Bilandžije pripremile edukativni obrazovni materijal o životu, radu te izvanrednim postignućima Jurja Gagarina. Uz tehničku pomoć Ante Bilića (vanjskog suradnika, volontera, nekadašnjeg učenika naše škole) materijal je organiziran i predstavljen kroz web stranicu. Web stranicu možete pogledati na poveznici:

https://gagarin.ss-ivana-mestrovica-drnis.hr

Vrijedne učenice su nakon predstavljanja, šarolike i zanimljive priče posjetiteljima, učenicima osmog razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog pripremile kahoot kviz. Osmaši su pokazali zavidno znanje i poznavanje događaja vezanih za ovaj veliki događaj.

eTwinning projekt "European correlations"

. Objavljeno u Novosti

Učenici 2.A razreda naše škole pod mentorstvom prof. Olge Nerlović i prof. Zlate Bilandžije su ove školske godine sudjelovali u eTwinning projektu "European correlations".

Zadatak projekta je bio statistički analizirati jednodimenzionalne i više dimenzionalne varijable.

Uživali smo u radu na ovako zanimljivom i izazovnom projektu. Rezultate našeg rada možete pogledati u priloženoj prezentaciji.

Hvala svim učenicima na trudu, zalaganju i izvanrednom doprinosu u realizaciji projekta.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PREZENTACIJA 858 KB

Održan online završni sastanak s IWHR i partnerima iz eTwinning projekta "Blago zvana voda"

. Objavljeno u Novosti

Održan je online završni sastanak s IWHR i partnerima iz eTwinning projekta "Blago zvana voda".

Uvodne riječi dobrodošlice svim prisutnima izrazila je profesorica Paola Traferro iz ICS "G. Solari" di Loreto te njena ravnateljica Luigia Romagnoli nakon toga uslijedio je pozdrav Martine Jerković iz Hrvatske kojemu se pridružio i ravnatelj škole Hrvoje Pekas nakon toga su i sudionici iz Turske uputili lijepe pozdrave. Strpljivo se čekao dolazak profesorice Miriam Salinas i njenih učenika iz Španjolske koji su zbog tehničkih poteškoća kasnili.

Gospođa iz IWHR organizacije održala je polusatno predavanje o vodi i važnosti zaštite vodnog bogatstva. Na polovici predavanja uspješno su se uključili i sudionici iz Španjolske Zaragoza IES MEDINA ALBAIDA. Veliki je pljesak upućen Meng Yung na kraju njenog predavanja.

Zaključci koji su proizašli iz provedenih aktivnosti učenika proteklih sedam mjeseci točnije od 11. listopada 2020. godine pokazali s ukoliko su učenici osvijestili važnost znanja o vodnom bogatstvu vlastite zemlje, EU i svijeta. Posebice je danas istaknuto u predavanju gospođe Meng koliko i EU ulaže u zaštitu vodnog bogatstva - EU u svakodnevnom životu.

Održana videokonferencija s hrvatskom europarlamentrakom Romanom Jerković

. Objavljeno u Novosti

U petak 21. svibnja uspješno je održana videokonferencija s hrvatskom europarlamentarkom Romanom Jerković organizirana u suradnji dviju škola Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš Prve riječke hrvatske gimnazije i naših senior ambasadora.

Naše junior ambasadorice Katarina, Lana, Laura, Karla, Marija, Petra i Gabrijela postavljale su pitanja o energetskoj neovisnosti, obnovljivim izvorima energije, Covid putovnicama klimatskoj neutralnosti na koja su dobili vrlo iscrpne odgovore od gospođe Romane Jerković.

PROGRAMI