SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

e-Twinning - Izgradnja održivih ekonomija i društava u Europi

. Objavljeno u Novosti

Dana 19.01.2021. godine, od 15:30 h do 17:00 h održan je prvi online sastanak svih nastavnika uključenih u e-twinning projekt Izgradnja održivih ekonomija i društava u Europi.

Glavni voditelj projekta Andreas Ude iz BBS 1 Goslar – Am Stadtgarten uvodno je pozdravio sve prisutne, nakon toga usljedilo je predstavljanje svih prisutnih nastavnika u e-Twinning projektu.

Dogovoreno je da učenici rade u multinacionalnim timovima, a njihovi će rezultati biti učitani u TwinSpace. Glavni jezik komunikacije - engleski. Kreirat će se 17 timova po 8 učenika iz 10 zemalja Europske unije, ukupno 136 učenika.

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjer ekonomisti treći razred će raditi na projektu te predstavljati lokalni kraj i Republiku Hrvatsku.

Voditeljica učenika na projektu eTwinning
Martina Jerković univ.spec.oec.

Obilježen Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju

. Objavljeno u Novosti

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju, Praksa za teoriju.

Projekt "Praksa za teoriju" su proveli učenici drugih i trećih razreda elektrotehnike uz vodstvo profesorica Olge Nerlović, Josipe Bilić i Zlate Bilandžija.

Kroz dugogodišnji rad uočili smo da usvajanje matematičkih sadržaja, katkad, učenicima strukovnih zanimanja predstavlja problem. Apstraktne matematičke sadržaje ne mogu si dočarati te pri takvim situacijama stvaraju averziju prema matematici i matematičkim sadržajima bili kompleksni ili nešto jednostavniji. U svrhu što boljeg razumijevanja navedenih sadržaja osmislili smo projekt "Praksa za teoriju".

Učenici u sklopu predmeta "Radioničke vježbe" su izradili različite matematičke modele, po prethodno detaljno razrađenim uputama i točnim matematičkim smjernicama. Na taj način su povezali praksu i teoriju što im uvelike pomaže u shvaćanju i razumijevanju različitih matematičkih sadržaja, također na taj način su razbili predrasude o matematici kao teškoj i kompleksnoj znanosti.

Blago zvano voda

. Objavljeno u Novosti

Tijekom povijesti voda se smatrala bogatstvom. Važnije od metala, izazvalo je ratove i borbe. Danas je to još uvijek ključni resurs. Danas je voda važnija nego ikad; voda može spasiti život, izbjeći bolesti i donijeti gospodarski razvoj regijama. U tom je kontekstu presudno preispitati ulogu koju voda igra kao resurs za očuvanje planeta. Osim toga, potrebna nam je voda da bismo se nosili s covid-19 kako bismo izbjegli širenje.

Glavni cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti vode u životu i društvu. Studenti će otkriti važnost vode za život i analizirati će probleme s vodom. Napokon će pružiti praktična rješenja za suočavanje s nedostatkom vode. Kao posljedicu, učenici će shvatiti koliko je voda potrebna za život i preživljavanje u situaciji COVID-19.

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, Martina Jerković univ.spec.oec., i učenici smjera ekonomisti dio su projekta koji je pokrenula Miriam Salinas Zaragoza, iz škole IES MEDINA ALBAIDA Španjolska. Ukupno sudjeluju škole iz Španjolske, Hrvatske, Italije, Njemačke i Turske.

[VIDEO] Održana Zlatna večer matematike 2020.

. Objavljeno u Novosti

Kao što smo najavili 1.12.2020. održana je mega konferencija ZVM2020 na kojoj su naši učenici sudjelovali i predstavili sa dva projekta:

  • Matematikom protiv Alzheimera
  • Matematikom po bubrežnom kamencu.

U nastavku pogledajte učeničke video uratke.

Kviz je još uvijek otvoren za sudjelovanje, stoga odradimo zajedno vježbu za bildanje mozga.

Uživajte u matematičkim minutama, ostanite veseli i zdravi.

Prof. Zlata Bilandžija
Prof. Olga Nerlović

Matematikom protiv AlzheimeraMatematikom po bubrežnom kamencu

Projekt Erasmus+ eTwinning: Razmjena Božićnih čestitki 2020.

. Objavljeno u Novosti

13. je godina projekta. Sonia Saez iz škole Ies Cencibel iz Villarrobledo Spain pozvala je Martinu Jerković univ.spec.eoc. i učenike iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš smjer ekonomist i admnistrator.

Božić je posebno vrijeme koje volimo podijeliti razmjenjujući kartice, poruke i dobre želje. Ova se godina razlikuje od prethodnih. Covid-19 promijenio je naš život.

Cilj ovog projekta je napraviti malu promjenu kako bismo se susreli sretni s božićnim vremenom. Dijeljenje načina na koji slavimo ovo doba godine u školama je način da se prevlada trenutna prepreka i učini da Božić ima značenje postizanja normalnosti.

Uređenje škole za blagdane

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ovih su dana, vođeni svojim nastavnicima i stručnim suradnicima, počeli tradicionalno vlastoručno uređivanje školskog prostora.

Pridržavajući se epidemioloških mjera, a ispunjavajući planirani Školski kurikulum, školu su počeli uveseljavati radionicama s ciljem punine blagdanskih doživljaja u školskoj zajednici.

Mjesec hrvatske knjige u Školi

. Objavljeno u Novosti

Mjesec hrvatske knjige ove godine u Školi je obilježen radionicom i panoom kojeg su izradile učenice 4.g i 1.g razreda s prof. hrv. jezika i književnosti Josipom Brakus.

Prilažemo slike panoa izrađenog na svima zadanu temu „Razlistaj se“.

PROGRAMI