SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Erasmus+ projekt "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Dana 15.03.2024. u 8:00 učenici 4.a (Nika Duvančić i Iva Perlić), 3.a (Sara Živković i Frane Vrbatović) i 2.a (Mari Malenica i Lara Jerković) su se, umjesto u školske klupe, uputili u Zagreb u pratnji prof. Alena Tomića. Povod ovom putovanju bio je Erasmus+ projekt "Youth for Volunteering" koji je, u ime naše škole, vodio Marko Užarević iz udruge Platypus, a u kojem su, osim učenika naše škole, sudjelovali i učenici Medicinske škole Šibenik, Sedme beogradske gimnazije (Srbija), privatne škole SABA iz Skopja (Makedonija) te umjetnička škola Liceul de Arte "Aurel Popp" iz Satu Marea (Rumunjska) sa svojim nastavnicama.

Sudionici ovog projekta su bili smješteni u Timeout Heritage Hotelu u Ilici gdje su se odvijale i radionice ovog projekta u prijepodnevnim satima. Uz radionice, od kojih su neke i sami učenici osmislili te vodili, također su i volontirali u nekim udrugama poput PET Plus, Ocean Znanja, Ženska soba, Prijatelji životinja, Plavi telefon i Krijesnica.

Učenici otputovali na razmjenu mladih u Erasmus+ projektu "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Šestero učenika Srednje škole Ivana Meštrovića otputovalo je uz pratnju nastavnika Alena Tomića u petak ujutro iz Drniša kako bi se u Zagrebu sastali s ostalim sudionicima Erasmus+ projekta "Youth for volunteering". Projekt okuplja ekipe iz četiri države i pet škola, provodi se u sklopu aktivnosti KA-152 (razmjena mladih), a nositelj mu je naša škola.

Uz naše učenike, u projektu sudjeluju i mladi iz Medicinske škole Šibenik, rumunjske Liceul de arte "Aurel Popp", Sedme beogradske gimnazije iz Srbije te privatne srednje škole SABA iz Sjeverne Makedonije. Cilj im je kroz različite radionice, aktivnosti i prezentacije upoznati mogućnosti volontiranja u raznim državama, razmijeniti iskustva i potaknuti volonterske aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Uz to, svi će se učenici međusobno povezati, uvježbati prezentacijske i govorne vještine.

Ekipa se vraća 23.3. nakon čega će rezultate svojih aktivnosti predstaviti javnosti.

Projektni partneri projekta Erasmus+ "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Uz Srednju školu Ivana Meštrovića Drniš u projektu sudjeluju učenici i i djelatnici Medicinske škole Šibenik, rumunjske Srednje umjetničke škole "Aurel Popp", Sedme beogradske gimnazije te privatne srednje škole SABA iz Sjeverne Makedonije.

Medicinska škola Šibenik bavi se obrazovanjem učenika u području zdravstva i farmacije. U školi se učenici osposobljavaju za zanimanje medicinska sestra opće njege-medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/ka, sanitarni tehničar/ka, farmaceutski tehničar/ka, zdravstveno-laboratorijski tehničar kroz četverogodišnji program i petogodišnji program. Škola je kroz svoje dugogodišnje postojanje osvojila niz nagrada, a sudjelovali su i u brojnim projektima. Svake školske godine provode više Erasmus+ projekata i pružaju svojim učenicima mogućnost da dio praktičnog rada iskušaju i u inozemnim institucijama. Odnedavno su i nositelji Erasmus+ akreditacije.

Rezultati natječaja za sudjelovanje u Erasmus+ projektu Youth Exchange - "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Dragi učenici,

najprije vam se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i prijavi na natječaj za sudjelovanje u Erasmus + projektu Youth Exchange - "Youth for volunteering" te vam ovim putem ujedno objavljujemo rezultate provedenog natječaja. Ukupno se za sudjelovanje u projektu prijavilo 10 učenika. Imali smo poprilično težak izbor jer su svi prijavljeni udovoljavali osnovnim kriterijima i kvalitetno obrazložili svoju motivaciju, iznijeli zanimljive argumente i stavili povjerenstvo u nezavidnu situaciju izbora nazovimo najboljih među najboljima.

Na osnovu pristiglih prijava tročlano povjerenstvo (Ivan Pilić, prof., Slađana Pavičić Španja, pedagogica i Alen Tomić, prof.) odlučilo se za sljedećih šest učenika koji će sudjelovati u projektu u Zagrebu u vremenu od 15.3. do 23.3.2024.:

  1. ERASMUS24
  2. BALONČIĆ
  3. Žaba95
  4. KLJUČ23
  5. WW0222
  6. Nemazaporke1

Napomena: ostali učenici koji nisu među navedenih 6 učenika bit će na rezervnoj listi kao zamjene u slučaju spriječenosti i nemogućnosti sudjelovanja u projektu gore odabranih učenika. Učenici koji žele dodatno obrazloženje rezultata provedenog natječaja mogu se obratiti nekome od članova povjerenstva.

Odabrani učenici za sudjelovanje u projektu bit će naknadno obaviješteni o daljnjim koracima te vremenu održavanja priprema za projekt u suradnji s nastavnikom Alenom Tomićem.

Alen Tomić, prof.

Prvi koraci u realizaciji projekta Erasmus+ "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Na natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu Youth for volunteering prijavilo se deset naših učenika. Od njih deset odabrano je šest sudionika koji će predstavljati našu školu u projektu. Dvoje dodatnih učenika odabrani su kao rezerva za slučaj da se nekome od sudionika dogodi nešto što bi ih spriječilo u odlasku u Zagreb.

Svi kandidati su dostavili svu potrebnu dokumentaciju (prijavni obrazac, suglasnosti roditelja ili skrbnika za sudjelovanje u projektu i dijeljenje osobnih podataka, motivacijsko pismo) čime su ispunili svoje obveze na početku projekta.

Projekt će biti realiziran u prostoru hotela Timeout Heritage Hotela u centru Zagreba jer je od svih dostavljenih ponuda njihova ocijenjena najboljom.

Poziv učenicima 2.A, 3.A i 4.A na natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Dragi učenici,

veselimo se da vam ovim putem nakon uvodnih informativnih razgovora možemo uputiti poziv za sudjelovanje na natječaju za izbor učenika koji će sudjelovati u Erasmus + projektu Youth Exchange - "Youth for volunteering".

Projekt će se održati u Zagrebu u vremenu od 15.3. do 23.3.2024. Naša škola sudjelovat će kao predstavnik Hrvatske zajedno s Medicinskom školom iz Šibenika. Ostali sudionici su učenici iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Rumunjske. Svaka nacionalna ekipa imat će 10 članova, a naša škola odabrat će šest učenika iz drugog, trećeg i četvrtog razreda gimnazije koji će je predstavljati.

Za sudjelovanje u projektu potrebno je imati malo dobre volje za druženjem i učenjem, dovoljno želje za upoznavanjem s prednostima volontiranja i aktivnog uključivanja u društvene procese u svojoj lokalnoj zajednici, hrabrosti za komuniciranjem na engleskom jeziku s vršnjacima te kreativnosti i spremnosti na timski rad.

PROGRAMI