SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Erasmus+ projekt "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Dana 15.03.2024. u 8:00 učenici 4.a (Nika Duvančić i Iva Perlić), 3.a (Sara Živković i Frane Vrbatović) i 2.a (Mari Malenica i Lara Jerković) su se, umjesto u školske klupe, uputili u Zagreb u pratnji prof. Alena Tomića. Povod ovom putovanju bio je Erasmus+ projekt "Youth for Volunteering" koji je, u ime naše škole, vodio Marko Užarević iz udruge Platypus, a u kojem su, osim učenika naše škole, sudjelovali i učenici Medicinske škole Šibenik, Sedme beogradske gimnazije (Srbija), privatne škole SABA iz Skopja (Makedonija) te umjetnička škola Liceul de Arte "Aurel Popp" iz Satu Marea (Rumunjska) sa svojim nastavnicama.

Sudionici ovog projekta su bili smješteni u Timeout Heritage Hotelu u Ilici gdje su se odvijale i radionice ovog projekta u prijepodnevnim satima. Uz radionice, od kojih su neke i sami učenici osmislili te vodili, također su i volontirali u nekim udrugama poput PET Plus, Ocean Znanja, Ženska soba, Prijatelji životinja, Plavi telefon i Krijesnica.

Učenici naše škole su organizirali radionicu na zadanu temu "European values" u kojoj su na zabavan način svojim vršnjacima približili ljudska prava koja imamo kao građani Europske unije.

Također, u nedjelju 17.03.2024. odvila se "Kulturalna večer" u kojoj su sudjelovali i učenici i nastavnici te su na razne zanimljive načine predstavili svoje države. To je uključivalo puno pjesme, plesa, hrane i zabave.

Osim edukativnog dijela ovog Erasmus+ projekta, popodneva provedena s vršnjacima u Zagrebu su ispunila dane i stvorila brojne uspomene našim učenicima. Kao sudionica ovog projekta mogu reći kako je to bilo jedno predivno iskustvo te svima preporučiti da se prijave na Erasmus+ ili neke slične projekte.

Tekst: Iva Perlić, 4.r. gimnazije
Fotografije: Lazar Janevski (Sedma beogradska gimnazija)

PROGRAMI