SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Učenici otputovali na razmjenu mladih u Erasmus+ projektu "Youth for volunteering"

. Objavljeno u Erasmus+ projekt Youth for volunteering

Šestero učenika Srednje škole Ivana Meštrovića otputovalo je uz pratnju nastavnika Alena Tomića u petak ujutro iz Drniša kako bi se u Zagrebu sastali s ostalim sudionicima Erasmus+ projekta "Youth for volunteering". Projekt okuplja ekipe iz četiri države i pet škola, provodi se u sklopu aktivnosti KA-152 (razmjena mladih), a nositelj mu je naša škola.

Uz naše učenike, u projektu sudjeluju i mladi iz Medicinske škole Šibenik, rumunjske Liceul de arte "Aurel Popp", Sedme beogradske gimnazije iz Srbije te privatne srednje škole SABA iz Sjeverne Makedonije. Cilj im je kroz različite radionice, aktivnosti i prezentacije upoznati mogućnosti volontiranja u raznim državama, razmijeniti iskustva i potaknuti volonterske aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama. Uz to, svi će se učenici međusobno povezati, uvježbati prezentacijske i govorne vještine.

Ekipa se vraća 23.3. nakon čega će rezultate svojih aktivnosti predstaviti javnosti.

PROGRAMI