SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje

. Objavljeno u Obavijesti

Dragi učenici,

Dan planeta Zemlje obilježavamo ove godine online s ciljem jačanja svijest prema prirodnom okolišu, a ova godina je posebna jer se obilježava 50. obljetnica.

Prvi put ovaj je događaj obilježen 1970. u SAD-u, s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu. Ujedinjeni Narodi su prije deset godina ovaj dan proglasili međunarodnim. U Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine.

Ovogodišnja tema - Klimatske promjene

Posljedice klimatskih promjena osjećaju se u cijelom svijetu. Polarne ledene ploče tope se, a razina mora raste. Sve češće dolazi do ekstremnih vremenskih uvjeta i kiša, sve intenzivnijih toplinskih valova i suše. Sve se promjene događaju vrlo brzo te se brojne biljke i životinje teško prilagođavaju i prijeti im izumiranje.

Dan planeta Zemlje 22.travnja 2020. godine obilježite tako što ćete:

Discovery nudi nekoliko virtualnih izleta: www.discoveryeducation.com/Events/virtual-field-trips/explore/by-theme/plants-and-animals.cfm 

UPM Forest Life virtualno istražite šume: http://www.upmforestlife.com/ 

Lijep pozdrav.
Budite dobro i ostanite doma!

v.d.ravnatelja
Martina Jerković univ.spec.oec.

PROGRAMI