SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održano SUDOKU natjecanje

. Objavljeno u Novosti

4. studenoga, pod mentorstvom profesorice Olge Nerlović i Zlate Bilandžije, održano je natjecanje u rješavanju SUDOKU zadataka.

Natjecanju koje je organizirala Hrvatska Mensa uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, pristupilo je petnaest učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš zajedno s više od 5000 učenica i učenika u više od 300 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Učenici 3.A razreda, Iva Perlić, Šuljak Matea i Roko Vatavuk plasirali su se na regionalno natjecanje koje će se održati 26.10. 2022. godine. Također, učenica Iva Perlić je ostvarila najbolji rezultat u Šibensko-kninskoj županiji na čemu joj ovim putem čestitamo.

Čestitke i pohvale svim učenicima koji su sudjelovali te svojim trudom i radom uveličali ovo natjecanje koje za cilj ima razvoj vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih.

Kroz ciklus natjecanja vršit će se izbor talentiranih natjecatelja za juniorsku reprezentaciju koja će sudjelovati na svjetskom natjecanju za mlade do 18 godina (World Sudoku Championship).

PROGRAMI