SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srednja škola Ivana Meštrovića organizirala božićni koncert na Poljani „Za našeg Josipa“

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš je u duhu predstojećih božićnih blagdana, 18.12.2021. organizirala koncert s popratnim manifestacijama u svrhu prikupljanja dobrotvornih priloga za liječenje učenika Josipa Jukića.

Uz puno dobre glazbe i dobre hrane, zahvaljujući drniškim glazbenicima koji su nastupali i poduzetnicima koji su donirali hranu za ovaj događaj, na osunčanoj Poljani s malo zdrave, dalmatinske bure, okupili su se građani dobre volje da provedu zajedno vrijeme u druženju i zabavi te da u duhu Božića pokažu suosjećanje i veliko srce.

Nastupili su drniški bendovi Correto, Lazy Tones i Morlaq, a također i bend Srednje škole Ivana Meštrovića, čiji su članovi učenici Škole.

Uz puno truda, ali i radosti, pomagali su u realizaciji učenici i nastavnici, a posebno su se istaknuli učenici – konobari koji su ovom prigodom ponosno iskazali svoje vještine serviranja i posluživanja hrane. Na jelovniku je bila divljač s palentom (koju je poklonio restoran „Peškarija“ gospodina Smoljića iz Šibenika), pršut Udruge drniških pršutara i pečena prasetina (poklon DVD-a Drniš) te kolači koje su ispekli i donijeli učenici i nastavnici Škole. Kuhanog vina (Agroturizam Duvančić) te bijelog vina brojnih vinarija i sokova bilo je izobilju, a sva hrana i piće za posjetitelje su bili besplatni.

Za najmlađe posjetitelje bio je rezerviran drniški park ispod Poljane gdje se odvijala kreativna radionica „Face painting“, koju nam je priredila Turistička zajednica grada Drniša.

Ulaznica u ograđeni prostor ispred glavne školske zgrade bila je dobrotvorni novčani prilog prema vlastitim željama i mogućnostima, pa konačna prikupljena svota iznosi 27.800 kn. Uz novac od pojedinih posjetitelja, DVD Drniš donirao je za liječenje Josipa 4.900kn.

Također posredstvom TZ Drniš, Škola je iz ruku gospodina I. Bojčića primila dres Hajdukovca Marka Livaje, koji je trenutno na aukciji, također s dobrotvornom namjenom za učenika Josipa.

Uprava škole stoga zahvaljuje svima koji su doprinijeli ovom plodonosnom događaju u kojem se osjetila blagdanska povezanost svih nazočnih i spremnost na zajedničku akciju s dobrom i humanom namjerom: učenicima, nastavnicima i brojnim donatorima i, naravno, svima vama koji ste dali svoj prilog u kasice za novac.

Zahvale donatorima: TURISTIČKA ZAJEDNICA Drniš / RAD d.o.o. Drniš / KONZUM Drniš / DRNIŠ COMMERCE d.o.o. / AGROTURIZAM DUVANČIĆ / Pekara „VLAIĆ“ / Joso Smolić – restoran „PEŠKARIJA“ Šibenik /UDRUGA PROIZVOĐAČA DRNIŠKOG PRŠUTA / Vinarija „GALIĆ“ / Vinarija „KUNJAS“ Korčula / Vinarija „ČOBANKOVIĆ“ Ilok / Voćarija „BOJIĆ“ Požega / UČENICI I NASTAVNICI SŠ DRNIŠ koji su dali svoj doprinos u donaciji kolača.

Tekst: Robertina Hrstić, prof.
Fotografije: Mihovil Hrstić, učenik 3.g i Radio Drniš

PROGRAMI