SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet kazalištu i Narodnoj knjižnici - Drniš

. Objavljeno u Novosti

Svi razredi Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš bili su posjetitelji kazališnog programa "Čitateljski cabaret" odobrenog i plaćenog od strane Ministarstva znanosti i medija u okviru već poznatog ovogodišnjeg projekta istog Ministarstva, pod nazivom "Godina čitanja".

Odlazak u Kazališnu dvoranu Ivana Meštrovića ostvarili smo unutar Školskog kurikuluma (nositelj: školska knjižničarka) zahvaljujući izvrsnoj suradnji s nastavnicima, koji su poveli učenike u kazalište, kao i suradnji s Narodnom knjižnicom - Drniš, našim knjižničarskim kolegama koji su organizirali izvedbu navedenog projekta u gradu Drnišu.

Donosimo ulomak članka pisan od strane Narodne knjižnice - Drniš.

"Triko Cirkus Teatar i Narodna knjižnica-Drniš organizirali su "Čitateljski cabaret" - program kojeg čini klaunsko-kabaretska predstava "Zaboravi na Dulcineu" te radionica naziva "Koji je tvoj citat" koja je uslijedila nakon odgledane predstave.

Predstava "Zaboravi na Dulcineu" - klaunsko-glazbeni spektakl u kojem klaunovi kroče tvrdo ukoričenim izdanjima kanonske literature - od Shakespearea do Šenoe! U režiji Lee Delong, i izvedbi Davorke Horvat, Nikoline Majdak, Ive Peter Dragan i Roka Juričića, a radionicu je vodila Marija Antić.

"Čitateljski cabaret" sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH kao dio programa Godine čitanja 2021.

Zahvaljujemo učenicima i profesorima Srednje škole Ivana Meštrovića na sudjelovanju.“ (S Facebook stranice Narodne knjižnice - Drniš)

Tekst: Robertina Hrstić, mag. bibl.
Fotografije: Narodna knjižnica - Drniš

PROGRAMI