SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Školski projekt "Učimo u dvorištu – COVID učionica"

. Objavljeno u Novosti

Tijekom školske godine učenici 2.b razreda elektrotehnike i 2.c razreda elektroinstalateri bili su aktivni sudionici navedenog projekta.

Navedene aktivnosti projekta:

  • izrada klupa i sjedala, njihovo bojanje i postavljanje
  • uređenje zelenih otoka i sadnja biljaka: ljekovite, ukrasne, autohtone...

Cilj projekta bio je prepoznati važnost suradnje škole i lokalne zajednice, razviti interes za praktični rad, razviti ekološku svijest i motivirati učenike na volonterski doprinos uređenju zajedničkog prostora.

Očekivani ishodi: uređen i izgrađen prostor za edukaciju, rekreaciju i druženje, upoznavanje učenika, djelatnika i šire javnosti s mogućnostima iskorištavanja otpadnog materijala iz tvornica, garaža, vulkanizera... Razvijanje socijalnih kompetencija učenika i djelatnika te svih sudionika projekta i stvoriti ugodnije mjesto za druženje ostvareni su i realizirani u potpunosti.

Svojim aktivnostima učenici su doprinijeli izradi ugodnog kutka za druženje i učenje na otvorenom, a opet izdvojenom, natkrivenom prostoru koji omogućuje mir i rad.

Projekt se provodio tijekom cijele školske godine 2020./2021.

Ivana Grabić-Marin, prof.mentor

PROGRAMI