SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan program UPSHIFT u sklopu platforme "Za budućnost mladih"

. Objavljeno u Novosti

Prošlog vikenda, od 23. do 25. travnja 2021., održao se program UPSHIFT - trodnevna radionica koju su u sklopu platforme Za budućnost mladih organizirali UNICEF-ov ured u Hrvatskoj i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije.

Na programu je sudjelovalo sedmero učenika naše škole iz 1.a razreda (opće gimnazije): Ivona Ivić, Dora Jerković, Ana Bojčić i Matea Šuljak (Tim 3) te Iva Perlić, Andrija Jakšić i Stipe Mijatović (Tim 9).

Svi su sudionici zadnji dan programa predstavljali svoje ideje, a oba tima iz naše škole našla su se među 5 najboljih timova koji su dobili sredstva (15 000 kn) za realizaciju ideje koju su osmislili. Za realizaciju ideje učenici će imati 3 mjeseca, a kroz taj će ih proces od početka do kraja voditi mentori iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Organizatori su pohvaliti sve naše učenike. Njihovi su mentori Renata Glad i Filip Bzik rekli da su svi vrlo pametni, sposobni, motivirani, pozitivni, poticajni i dobronamjerni. Rijetko kad im se dogodi toliko kvalitetnih učenika iz jedne škole, što samo govori da s njima radimo odličan posao i zahvaljuju nam na tome!

Puno hvala i pedagoginji Aniti Goreta koja se aktivno angažirala u informiranju učenika o projektu i nastavnici fizike Ivani Grabić-Marin koja je animirala učenike, te svojim djelovanjem kroz Održivi razvoj - OOR potakla učenike na osmišljavanje tema.

Izrazili su želju da s našom školom nastave surađivati na drugim projektima koje provode - kroz cijelu se godinu organiziraju razna natjecanja, online i offline radionice i predavanja pa bi neke od njih voljeli predstaviti za iduću školsku godinu.

Još jednom hvala na angažmanu i pohvala našim učenicima na uspjehu, u nadi da će se suradnja nastaviti!

U prilogu je zahvalnica Školi.

Ivana Grabić – Marin, prof. mentor

PROGRAMI