SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Moskovski Muzej astronautike našim učenicima održao nastavni sat "Abeceda stereometrije u svemiru"

. Objavljeno u Novosti

U ovo turbulentno vrijeme, kada svi nastojimo smanjiti negativan učinak online nastave i maksimalno iskoristiti pozitivne strane tehnologije odlučili smo se na neobičnu suradnju.

Po kurikulumu nastave matematike učenici 2.A razreda, na satovima matematike, upoznali su sa stereometrijom - geometrijom prostora. Kao što znamo, prostor i svemir su neraskidivo povezani čvrstim lancima. Na tragu tih razmišljanja mi, profesori matematike, smo stupili u kontakt s Muzejom astronautike u Moskvi. Muzej nam je izašao u susret i održao nastavni sat "Abeceda stereometrije u svemiru" na engleskom jeziku 26.03.2021.

Želimo naglasiti i pohvaliti stručnost i pripremljenost kustosa g. Pavla Gajduka. On je 2016. godine diplomirao na Moskovskom državnom tehničkom sveučilištu "Bauman" sa specijalizacijom inženjer vakuuma i kompresora. u Muzeju radi kao predavač i popularizator astronautike.

Predavanje je bilo jako zanimljivo učenicima i primjenjivo njihovom predznanju. Tijekom predavanja, učenici su pokazali interes, postavljali pitanja i dobili iscrpne odgovore.

Naša grupa se svidjela g. Gajduku te nas je pozvao na virtualni obilazak muzeja naravno pod njegovim vodstvom, na što smo s radošću pristali.

U ponedjeljak, 29.03.2021. gospodin Gajduk nam je opsežno predstavio ekspoziciju Muzeja i približio temu astronautike učenicima. Ekspozicija je zainteresirala učenike, a postavljena pitanja su veselili predavača. Ovo lijepo iskustvo nas potiče na to da razmislimo kako još možemo iskoristiti nove tehnologije.

Možda će jedan od naših učenika ostaviti trag u svjetskoj povijesti astronautike!

Olga Nerlović

PROGRAMI