SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Blago zvano voda

. Objavljeno u Novosti

Tijekom povijesti voda se smatrala bogatstvom. Važnije od metala, izazvalo je ratove i borbe. Danas je to još uvijek ključni resurs. Danas je voda važnija nego ikad; voda može spasiti život, izbjeći bolesti i donijeti gospodarski razvoj regijama. U tom je kontekstu presudno preispitati ulogu koju voda igra kao resurs za očuvanje planeta. Osim toga, potrebna nam je voda da bismo se nosili s covid-19 kako bismo izbjegli širenje.

Glavni cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti vode u životu i društvu. Studenti će otkriti važnost vode za život i analizirati će probleme s vodom. Napokon će pružiti praktična rješenja za suočavanje s nedostatkom vode. Kao posljedicu, učenici će shvatiti koliko je voda potrebna za život i preživljavanje u situaciji COVID-19.

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš, Martina Jerković univ.spec.oec., i učenici smjera ekonomisti dio su projekta koji je pokrenula Miriam Salinas Zaragoza, iz škole IES MEDINA ALBAIDA Španjolska. Ukupno sudjeluju škole iz Španjolske, Hrvatske, Italije, Njemačke i Turske.

PROGRAMI