SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

. Objavljeno u Novosti

Osobe s invaliditetom najveća su manjina na svijetu i često se suočavaju s većim poteškoćama od ostalih skupina na svim razinama, posebno u pristupu obrazovanju, tržištu rada i ekonomskim poteškoćama. To, zajedno sa socijalnom diskriminacijom koja ponekad postoji u njihovom okruženju, otežava život osobama s invaliditetom.

Ovogodišnja tema je Osnaživanje osoba s invaliditetom. Agenda 2030. obvezana je da "nikoga ne ostavlja iza sebe". To zahtijeva osiguravanje njihove integracije i jednakosti.

Ma Cunsuelo González García iz škole Ies Luis Chamizo grad Don Benito Španjolska u sklopu e-Twinning obilježavanja događaja u koji se uključilo 320 sudionika diljem Europske unije pozvala je i Martinu Jerković univ.spec.oec. na obilježavanje dana u svojoj školi.

U obilježavanje su uključeni učenici 1m razreda koji su s aktivnostima provedenim na nastavnom satu Osnova ekonomije i prava imali radionicu i razgovarali o svojim vrijednostima i poteškoćama, željama. Aktivnosti su zabilježene i objavljene putem padleta na e-Twinning.

PROGRAMI