SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Gradskom Muzeju Drniš

. Objavljeno u Novosti

Učenici drugog razreda ekonomske škole posjetili su u sklopu Školskog kurikuluma izložbu fotografija "Drniš objektiv(no)" koja je trenutno izložena u Gradskom muzeju Drniš.

U pratnji profesorice ekonomske grupe predmeta prof. Ivane Juričev Jelovčić, školske knjižnjičarke Robertine Hrstić i pedagoginje Anite Gorete, učenici su razgledali navedenu izložbu, uključujući i stalnu zbirku djela Ivana Meštrovića u sklopu predmeta Osnove turizma. Posjetu je nazočila i ekipa HRT-a koja je snimala prilog za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska".

Kustosica muzeja Antonia Tomić detaljno je predstavila učenicima izložbu "Drniš objektiv(no)" koja je plod dugogodišnje suradnje s ravnateljem Muzeja grada Šibenika Željkom Krnčevićem. Autori fotografija su članovi Foto kluba Šibenik, Foto kluba Knin te grupa drniških fotoamatera.

Nakon posjeta muzeju, učenici su posjetili još neke turističke destinacije u Drnišu, vođeni tragom djela Ivana Meštrovića koja su locirana u gradu Drnišu.

Tekst: Gabriela Bitunjac, učenica 2.r. ekonomske škole
Fotografije: prof. Anita Goreta

PROGRAMI