SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Udruga Mladih "Mladi u EU": Proveli smo "SATOVE RAZUMA!" sa drniškim srednjoškolcima!

. Objavljeno u Novosti

Projekt pod nazivom “RAZUMOM POBIJEDIMO NASILJE” provodi se u od 1. lipnja 2020. godine na području Šibensko-kninske i Zadarske županije u gradovima Šibeniku, Drnišu i općini Gračac. Kako bi ostvarili zacrtane ciljeve, projekt se provodi kroz tri elementa aktivnosti i to:

MOTIVACIJSKA KAMPANJA “Zaustavimo nasilje”; info pultovi, podjela letaka i promotivnih materijala, objave putem weba i društvenih mreža.

PODRŠKA MLADIMA U NENASILNOM RJEŠAVANJU SUKOBA; set predavanja “SAT RAZUMA” i radionica “STOP NASILJU”, provedba anonimnog istraživanja o mišljenjima i stavovima mladih o nasilju i metodama prevencije nasilja.

UPRAVLJANJE PROJEKTOM; sastanci partnera, vođenje administrativnih poslova i vršenje interne evaluacije projekta.

Prošli četvrtak (12. studenoga 2020.) smo u S.Š. Ivana Meštrovića – Drniš proveli set aktivnosti; predavanja pod nazivom “SAT RAZUMA!” putem kojih smo učenike 2. g razreda ekonomista i 1. e razreda gimnazije informirali i educirali o metodama rješavanja sukoba u vršnjačkom nasilju, upoznali smo ih s pojmom medijacije u vršnjačkom nasilju te primjeni istoga. U zadnjem dijelu predavanja učenici su sudjelovali u provedbi istraživanja o mišljenjima i stavovima mladih o nasilju ispunjavajući anonimnu anketu koja će služiti za izradu Brošure o nenasilju.

Također, u hodniku škole postavljen je info pult sa promotivnim materijalima projekta putem kojeg smo učenike cijele škole informirali o samom projektu te o vršnjačkom nasilju – metodama prepoznavanja i prevencije.

PROGRAMI