SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Erasmus+ - za 2020. godinu prihvaćen projekt Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš: Obnovljivi izvori energije - budućnost za sve - broj projekta: 2020-1-HR01-KA102-077285

. Objavljeno u Novosti



Temeljem objavljenog poziva Agencije za mobilnost i EU programe za Ključnu aktivnost 1: Mobilnost za učenike i osoblje u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za program Erasmus+ za 2020- godinu prihvaćen je projekt Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš Obnovljivi izvori energije – budućnost za sve – broj projekta: 2020-1-HR01-KA102-077285.

Prijedlog projekta profesora Dragana Vranjkovića Obnovljivi izvori energije – budućnost za sve u vrijednosti 8.810,00 EUR je prihvaćen, sve čestitke kolegi na projektu.

Velika zahvala na pomoći u radu savjetnicama na EU projektima gđi. Aleksandri Janjić i gospođi Mojci Soža.

Cilj projekta Obnovljivi izvori energije – budućnost za sve jest provođenje stručne prakse učenika zanimanja Elektrotehničar, u Kranju, Republika Slovenija, tijekom koje bi se usvojila nova, kao i unaprijedila postojeća znanja i vještine te dobile mogućnost za povezivanje prethodno usvojenih teorijskih znanja s praktičnim radom. Osim učeničkih mobilnosti provela bi se i mobilnost nastavnika iz područja elektrotehnike. Projektnom prijavom planirano je sudjelovanje ukupno 5 sudionika, i pružila bi se mogućnost odlaska na stručnu praksu u Školski centar Kranj za učenike slabijih socioekonomskih mogućnosti.

Školski centar Kranj je u startu jaka referenca tako da smo već u prijavi imali jakog partnera s velikom iskustvom na EU projektima koji je pristao na suradnju u budućnosti te potpisao Pismo namjere. Školski centar Kranj s kojim bi se u budućnosti odvijala suradnja na projektu ove godine u svom sistemu ima preko 2200 učenika i studenta, preko 180 zaposlenih na puno vrijeme i oko 50 vanjskih suradnika. Na EU projektima rade skoro 15 godina. Najviše paralelnih projekta imali su u prošloj godini – 22 projekta. Trenutno imaju aktivnih 15 projekta. To su Erasmus+ K1, K2 i K3, nacionalni EU projekti, interreg, ...

Direktor Jože Drenovec pridružio se čestitkama na velikom uspjehu za našu školu s obzirom da je ovo prva prijava Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš na Erasmus projektima. Sve čestitke i velika potpora stigle su od pročelnice za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Sanje Kumanović Stipaničev i Županije Šibensko-kninske na radu i budućoj Erasmus suradnji obrazovnih ustanova Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Budite dobro i ostanimo odgovorni!

v.d. ravnatelja
Martina Jerković univ.spec.oec.

PROGRAMI