SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Otvorena izložba plakata "Bus znanja"

. Objavljeno u Novosti

Izložba plakata "Bus znanja" otvorena je 10.02.2020.godine u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić Šibenik. Riječ je o predstavljanju projekta čiji je cilj bio popularizacija matematike, a rezultat su suradnje Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, II. gimnazije Split i III. gimnazije Split.

Projekt "Bus znanja" započeo je u rujnu 2019. godine i trajat će cijelu školsku godinu. Idejna začetnica cijelog projekta je Olga Nerlović, profesorica matematike, razradu i realizaciju projekta dalje su osmislile profesorice matematike II. gimnazije iz Splita, III. gimnazije iz Splita i Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, a proveli ga učenici tih škola.
Učenici su sugrađanima pokazali aktualnost matematike izrađujući plakate koji u svojoj podlozi imaju matematičku temu, ali je povezuju sa svakodnevnim životom.

Plakate su osmislili učenici pod mentorstvom Olge Nerlović, Gabrijele Malenice i Zlate Bilandžije, Sande Ilić, Karmen Šesnić i Sanje Vitaljić, Mije Milun i Anastazije Pažanin. Plakati su se vozili u Prometovim autobusima na oglasnom prostoru koji je za potrebe projekta ustupila tvrtka B1 plakati. Izmjenjivali su se svaka dva tjedna, a izrađeni su na hrvatskom i engleskom jeziku. Odabrane teme pokazale su kako zanimljivost i primjenjivost matematike ne zastarijeva.

Treba istaknuti da su učenici potpuno samostalno osmišljavali plakate, počevši od ideje pa sve do završnog grafičkog oblikovanja. U grupnom radu razvijali su kreativnost i timski duh, povezivali znanja iz različitih predmeta, te su ideje prenijeli na plakate na svima razumljiv način, ali ne oduzimajući na preciznosti.

Nakon otvorenja izložbe i upoznavanja javnosti s učeničkim radovima druženje učenika, profesorica i ravnateljica Ivanke Kovačević i v.d. Martine Jerković nastavilo se uz kolače i kavu.

Posebne zahvale gospođi Zdenki Bilušić iz Gradske knjižnice Juraj Šišgorić Šibenik na organizaciji i vrlo lijepim uvodnim riječima prilikom otvorenja naše izložbe "Bus znanja".

https://sibenskiportal.rtl.hr/y2/u-sibeniku-otvorena-izlozba-plakata-koji-su-se-vozili-u-autobusima-a-osmislili-su-ih-ucenici/ 

https://www.sibenik.in/kultura/u-sibenskoj-gradskoj-knjiznici-izlozba-ucenika-srednje-skole-osmislili-plakate-s-matematickom-temom/118549.html 

https://www.radiodalmacija.hr/bus-znanja-u-sibeniku-otvorena-izlozba-plakata-koji-su-se-vozili-u-autobusima/ 

PROGRAMI