SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srednjoškolci posjetom Crkvi Presvetog Otkupitelja obilježili Noć muzeja

. Objavljeno u Novosti

Noć muzeja - predstavlja kulturni događaj u organizaciji muzejskih kuća i drugih kulturnih institucija kojem je glavna značajka da su muzejski i drugi izložbeni prostori otvoreni do kasno u noć te da je ulaz potencijalnim posjetiteljima slobodan ili uz minimalnu novčanu naknadu koja im omogućava posjetu ne samo jednog muzejskog ili izložbenog prostora već više njih.

Prva Noć muzeja održana je u Berlinu pod nazivom Lange Nacht der Museen 1997. godine. Zbog iznimnog interesa i načina na koji je ideja o samom događaj realizirana ubrzo se proširio na više institucija i različitih gradova diljem Europe pa i svijeta.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova.

15. izdanje Noći muzeja, održano u petak učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš obilježili su posjetom Crkvi Presvetog Otkupitelja, posljednjem počivalištu velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića.

Cjelokupnu aktivnost posjeta osmislila je prof. Silvija Sunara Ćevid, te u sklopu školskog kurikuluma edukativno vodila učenike naše škole u posjet. Prijevoz učenika autobusom je organiziran u suradnji s Galerijom Meštrović.

Zahvaljujemo se prof. Silviji Sunari Ćevid i Galeriji Meštrović, njihovoj djelatnici Josipi Prpi na lijepoj suradnji koja traje dugi niz godina.

PROGRAMI