SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

. Objavljeno u Novosti

U spomen na 18. studeni 1991. godine, obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru. Istog je dana, u zaleđu Zadra, pala Škabrnja.

Tim povodom učenice Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš Magdalena Elez, Antonija Zelić i Wanessa Goreta uredile su pano u holu gornje i donje škole u znak sjećanja na sve stradale u Vukovaru i Škabrnji.

Svi učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš riječima, rečenicama i stihovima napisanim u knjigu posvete povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju 2019. izrazili su vlastite misli, vjerovanja, želje i riječi potpore stanovnicima grada Vukovara i odali počast onima kojih više nema. Knjiga posvete poslana je na adresu grada Vukovara.

U sklopu sjećanja na tužne obljetnice na satu povijesti biti će prikazan učenicima prigodni film te održano predavanje s temom "Sjećanje na Vukovar i Škabrnju".

KULTUROM SJEĆANJA KAO BORBOM ZA ISTINU I PRAVDU odajemo pijetet žrtvi i istini o događanjima 1991. u Vukovaru i Škabrnji.

PROGRAMI