SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana Zlatna večer matematike

. Objavljeno u Novosti

Dana 04.12.2018. održana je Zlatna večer matematike. Zlatna večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Učenici naše škole su tradicionalno, petu godinu za redom, sudjelovali na Zlatnoj večeri matematike. Predstavili su se kroz projekt "Meštrović battle" ostvaren u suradnji sa II. gimnazijom iz Splita.

"Meštrović battle" je natjecanje koje su učenici 2.a, 2.b i 4.a razreda, u suradnji s prof. O. Nerlović, G. Malenicom i Z. Bilandžijom, pripremali kroz prvo obrazovno razdoblje, a konačna bitka održala se na Zlatnoj večeri matematike.

Cilj projekta je uočavanja važnosti kulturnog nasljeđa te povezivanja istog s matematikom što je u potpunosti ostvareno.

Faze natjecanja su sljedeće:

  1. Grupe učenika su snimile video u kojem su postavili pitanja svojim vršnjacima vezano za primjenu matematike u Meštrovićevim djelima, radu i životu.
  2. Borba kapetana - Kroz prvo obrazovno razdoblje kapetani ekipa učili su o životu i radu Ivana Meštrovića oslanjajući se na dokumentarac Roberta Knjaza “Hrvatski velikani-Ivan Meštrović”. (Naglasak stavljaju na brojeve u videu).
  3. Izrada ode Ivanu Meštroviću - Učenici, u suradnji s profesoricom Mateom Marin izradili su odu ovom hrvatskom velikanu.

Učenicima srednjih i osnovnih škola, te svim ostalim posjetiteljima Zlatne večeri, matematika je približena kao zanimljiv i atraktivan predmet te kao sveprisutna znanost.

PROGRAMI