SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježen Europski tjedan strukovnog obrazovanja 2017. godine

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, smjer elektrotehničar, su obilježili Europski tjedan strukovnog obrazovanja 2017. godine. Naime, učenici su pod vodstvom profesorice Olge Nerlović podsjetili osnovnu školu Antuna Mihanovića Petropoljskog te održali ogledno predavanje učenicima osmih razreda. U predavanju su učenike upoznali sa smjerom elektrotehnike, upoznali su učenike što sve uče te, kroz Powerpoint prezentaciju, proveli osmaše kabinetima elektrotehnike i radioničkih vježbi.

Kod učenika osmih razreda je i proveden kviz. Kviz su osmislili i proveli učenici četvrtog razreda elektrotehnike pod vodstvom profesorice Zlate Bilandžije. Sastojao se od tri kruga. U prvom krugu su učenici rješavali jednostavne zadatke, jer ipak za zanimanje elektrotehnike je jako bitno dobro poznavanje matematike. Drugi krug se sastojao od matematičke grafičke mozgalice koja se učenicima posebno dopala jer su uočili prisutnost matematike u svakodnevnom životu te rješavali njene probleme bez korištenja olovke papira i rješavanja mukotrpnih jednadžbi. Treći krug „Borba kapetana“ je propitivao opću kulturu i u tu svrhu je učenik Tomislav Perić pod vodstvom profesora Damira Franića osmislio i izradio uređaj nazvan „Bipkalica“. Uređaj signalizira i bilježi prvog prijavljenog kandidata od pet mogućih. Pobjednička ekipa je nagrađena simboličnim nagradama.

Posjet je osmišljen na ovaj način kako bi učenici dobili kompletan uvid u zanimanje elektrotehničar od početka, to jest  samog upisa, i predmeta kojima će se bavit, do kraja, odnosno završnog rada to jest konkretnog proizvoda koji mogu sami napraviti. (kao što je gore spomenuta Bipkalica). Cilj ovog posjeta je bio učenicima osmih razreda približiti zanimanje elektrotehničar kao zanimljivo i perspektivno, što je, po povratnim informacijama, u potpunosti i ostvareno.

PROGRAMI