SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvješće o realizaciji programa provedbe ekskurzije Prag-Beč

. Objavljeno u Novosti

U sklopu provedbe plana i programa aktivnosti iz školskog kurikuluma realizirano je odgojno-obrazovno putovanje u Prag-Beč u razdoblju od 16.6.2017. do 22.6. 2017. za učenike 3.a, 3.g, 3.b i 2.h razreda srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu i to u organizaciji putovanja od strane putničke agencije Magellan iz Splita, te u pratnji profesora Martine Jerković, Olge Nerlović i Alena Tomića.

Tijekom putovanja su u potpunosti realizirani svi planirani sadržaji. Učenici su imali priliku upoznati sve relevantne kulturološke sadržaje grada Praga, osjetiti atmosferu i upoznati se sa znamenitostima samog grada. Unutar realizacije planiranog učenici su uz stručnu pratnju lokalnog vodiča gđe.Katarine i dodatnog vodiča putničke agencije Magellan gosp. Davora Tomaića upoznati sa svim bitnim sadržajima grada Praga kao što su: povijest grada, institucije grada, kulturološke znamenitosti, turističke atrakcije, lokalni običaji, lokalna kuhinja i sl. Učenici su dodatno imali priliku vožnjom brodom na rijeci Vltavi upoznati grad Prag iz druge, distanciranije i intimnije, perspektive uz ugodnu atmosferu i ručak. Pored samog grada Praga učenici su prema planiranim aktivnostima imali priliku upoznati se s načinom proizvodnje ukrasnih kristala i stakla u mjestu Karlovy Vary te posjetiti tvornicu automobila Škode u mjestu Mlada Boleslav.

Prema planu putovanja na povratku u Hrvatsku učenici su upoznati i s bitnim sadržajima sadržajima grada Beča kao što su: povijest grada, institucije grada, kulturološke znamenitosti, turističke atrakcije, lokalni običaji, lokalna kuhinja i sl. Na početku upoznavanja carskog grada Beča učenici su posjetili dvorac Schönbrunn uz online vodstvo na materinjem jeziku a obilazak grada je završio u restoranu  večerom s tradicionalnim jelom bečke kuhinje (Bečki šnicel, slani krompir i štrudel od jabuka).

Učenici su se ponašali zrelo i odgovorno u skladu s naravi samog putovanja. Ekskurzija je protekla bez incidenata i konfliktnih te neugodnih situacija. Polog iz hotela u potpunosti vraćen učenicima.

Način organiziranja, realizacije te vođenja samog tijeka ekskurzije od strane putničke agencije Magellan iz Splita je bio kvalitetan, susretljiv i odgovoran. Djelatnici agencije su nastojali učenicima i njihovoj pratnji učiniti putovanje sadržajnim i ugodnim.

Zaključno bismo mogli ustvrditi da su putovanje i realizacija planiranog sadržaja odgovornim i ozbiljnim ponašanjem učenika, kvalitetnom uslugom agencije te predanim i altruističnim pristupom profesora pratitelja prošli u najboljem redu na zadovoljstvo svih sudionika putovanja.

PROGRAMI