SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvanučionična nastava – "Posjet Vukovaru"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu izvanučionične nastave i proljetnih praznika u vremenu od 19. do 21. travnja 2017., učenici drugih razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš posjetili su hrvatski grad Vukovar – Heroj hrvatske povijesti.

Na putovanju je bilo prisutno 67 učenika i pet profesora. Voditeljica izleta je bila prof. Ljiljana Bjegović, a pratitelji: ravnatelj škole prof. Ivan Zeljko i prof. Matea Marin. Gošće putovanja su bile profesorice: Ivana Grabić Marin i Josipa Barišić.

Polazak iz Drniša je bio zakazan 19. travnja 2017. u večernjim satima. U Vukovar se stiglo 20. travnja 2017. u jutarnjim satima. Odmah je slijedio posjet vukovarskoj bolnici. Učenici puni dojmova, sa svojim profesorima su obišli i palaču županije srijemske, cjelokupnu baroknu jezgru grada te Bijeli križ na ušću Vuke u Dunav. 

Učenicima se posebno svidjela vukovarska vojarna i njena postava bitke za Vukovar. Nakon kraćeg slobodnog vremena, slijedio je posjet Ovčari i polaganje vijenaca. Također smo posjetili i memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata te Muzej vučedolske kulture. Navečer su učenici imali slobodno vrijeme za obilazak grada.

21. travnja  2017., poslije doručka, posjetili smo strukovnu školu i gimnaziju u Vukovaru. Profesori ovih škola su nas srdačno primili i pokazali nam svoje škole. Zatim je slijedio obilazak Trpinjske ceste i posjet franjevačkom samostanu i župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova gdje smo pogledali i film o strahotama rata u gradu Vukovaru.

Posjetili smo i gradsku upravu grada Vukovara gdje nas je primila pročelnica grada. Poslije ručka smo se uputili kući. Putem smo posjetili Đakovo i njegovu katedralu sv. Petra koja je neprocjenjive ljepote. U Drniš smo stigli u kasnim večernjim satima.

Ovaj izlet nas je sve obogatio za jedno neponovljivo iskustvo. Učenici, kao i profesori su oduševljeni hrvatskim gradom Herojem. Zasigurno ćemo ga posjetiti ponovno. Jer, kako kažu: “Svake godine će biti sve ljepši.”

2. a, 2. g, 2. b, 2. cdh i njihovi profesori

PROGRAMI