SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jednodnevni stručni izlet u Zagreb

. Objavljeno u Novosti

Dana 22.10.2016. četrdeset i pet učenika 2.a, 2.b i 3.b. razreda naše škole bili su na jednodnevnom stručnom izletu u Zagrebu. Putovali su autoprijevozom Čupić, po odabiru roditelja. Voditeljica izleta bila je Ivana Grabić-Marin, prof. mentor u suradnji s kolegicama Olgom Nerlović, prof. mentor i Josipom Barišić,  mag. komunikacijske i informacijske tehnologije. 

Sa autobusnog kolodvora krenulo se u 6,00 sati, te sa kraćim zaustavljanjima stiglo se u Zagreb prije 11,00 h. 

Uslijedio je dvosatni obilazak Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Prvo se pogledao planetarij u kojem se pomoću specijalno konstruiranog projektora prikazuje izgled zvjezdanog neba od Sjevernog pola do ekvatora, u bilo koje vrijeme noći i u bilo koje godišnje doba. Učenici su imali mogućnost upoznati se sa najstarijim izvedbama parnih turbina i motorima sa unutarnjim izgaranjem. Obišli su rudnik i upoznali se sa teškim uvjetima rada rudara, kako nekada još od starijeg kamenog doba, tako i danas; njihovim alatkama i opremom. U velikom središnjem prostoru muzeja vidjeli su izložbu prometnih sredstava na kopnu, vodi i zraku. Svakako je jedno od interesantnijih predavanja bilo u kabinetu Nikole Tesle u kojem su učenici sudjelovali u pokusima (Teslin transformator i transformacija energije).

Iza 13,00 h posjetili su Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu Zagreb u kojoj se održala međunarodna izložba inovacija ARCA 2016. Učenici su pokazali izniman interes prema inovacijama koje su izradili pojedinci ili grupe učenika, profesora, poduzetnika i drugih kreativaca iz domovine i susjednih nam zemalja.

Od 15,00 do 18,00 h učenici su imali slobodno vrijeme u centru Arena.

Prema Drnišu se krenulo u 18,00 h. Nakon dvosatne vožnje, u restoranu „Macola“ učenici su se okrijepili večerom. Ovim putem se, u ime Škole i svih roditelja, zahvaljujemo donaciji jednog roditelja, koji je platio večeru za sve sudionike izleta. 

Dolazak na autobusni kolodvor bio je u 23,00 h.

Prema raspoloženju učenika i nastavnika, zaključuje se da je ovo bio uspješno realiziran izlet planiran i uvršten u Školski kurikulum 2016./2017.

Voditeljica izleta:

Ivana Grabić-Marin, prof. mentor

PROGRAMI