SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uspješna sudjelovanja učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš u eTwinning projektima

. Objavljeno u Novosti

U školskoj godini 2023./2024., učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš, smjera ekonomisti iz prvog, drugog i trećeg razreda, uspješno su sudjelovali u tri međunarodna eTwinning projekta: "Let’s participate in EU election 2024", "Fake news war" i "Young writers".

Let’s participate in EU election 2024

U okviru ovog projekta, učenici su surađivali s partnerima iz Švedske, Njemačke, Belgije, Slovenije, Litve i Španjolske kako bi istražili pitanja vezana uz europsko građanstvo i demokratski izborni proces. Istražili su utjecaj europskih izbora i Europskog parlamenta na pojedine zemlje, kao i što znači biti građanin Europske unije. Kao rezultat svih aktivnosti, izrađeni su brojni interaktivni materijali provedene ankete i promotivni film na temu EU izbora 2024.

Fake news war

Učenici su zajedno s učenicima i nastavnicima iz Italije, Španjolske i Portugala istraživali medijski prostor, analizirali fenomen lažnih vijesti i učili o složenosti informacija u digitalnom dobu. Projekt je potaknuo kritičko mišljenje, suradnju i kreativnost kroz izradu loga, plakata projekta i međunarodne igre na temu lažnih vijesti. Učenici su također obilježili Dan sigurnijeg interneta 2024. i 7. Dane medijske pismenosti, postavši tako informiraniji i odgovorniji digitalni građani.

Young writers

U projektu "Young writers" učenici su surađivali s učenicima iz Turske te izrađivali plakate, logotipe i e-knjigu "Young writers". Kroz korištenje različitih Web2 alata, dodatno su razvili vještine izražavanja putem pisane riječi i digitalnih medija, poboljšali komunikacijske vještine, te razvili znanje materinjeg i stranog jezika i prezentacijske vještine.

Sva tri projekta u našoj školi vodila je nastavnica Martina Jerković, univ.spec.oec. Njeno stručno vodstvo i entuzijazam bili su ključni za uspješno provođenje projekata. Završne aktivnosti za ove projekte uspješno su realizirane polovicom mjeseca lipnja, a postignuti rezultati predstavljaju značajan doprinos obrazovanju učenika. Sudjelovanje u međunarodnim eTwinning projektima pružilo je učenicima Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja i vještina, te za razvoj međunarodnih prijateljstava i suradnje. Projekti su istaknuli važnost kritičkog mišljenja, medijske pismenosti i aktivnog građanstva, te su učenike pripremili za izazove i prilike budućnosti.

PROGRAMI