SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održano 3. Međužupanijsko stručno vijeće Ekonomije, trgovine i poslovne administracije - podsektor poslovna administracija

. Objavljeno u Novosti

Na 3. Međužupanijskom stručnom vijeću za Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju podsektor poslovne administracije, održano je nekoliko značajnih predavanja i predstavljanja. Skup je započeo uvodnim pozdravom i predstavljanjem plana i programa rada, nakon čega je voditeljica skupa dala riječ prvom izlagaču.

Nada Ratković iz Srednje škole Bana Josipa Jelačića Sinj predstavila je sudionicima umjetnu inteligenciju (AI) u strukovnom obrazovanju. Naglasila je uporabu različitih IKT alata u svakodnevnom radu u nastavi i prikazala alate koji se koriste u AI za različite svrhe. Također je detaljnije govorila o aktivnostima vezanim za projekt Brain, koji će od naredne školske godine biti uveden kao fakultativni predmet u školama koje su se prijavile za sudjelovanje u projektu.

Angelina Krsnik, mag. soc. pedagogije iz Udruge Pragma Zagreb, održala je predavanje na temu Upravljanje stresom i krizama, s naglaskom na podršku nastavnicima. Govorila je o stresu, sagorijevanju i upravljanju kriznim situacijama kod učenika, roditelja i nastavnika, te o radu s medijima u svrhu očuvanja socio-emocionalnih kompetencija nastavnika.

Ana Marketin Sedlar predstavila je scenarije učenja i dotaknula se strukturiranosti scenarija poučavanja. Posebno je naglasila načine postizanja kvalitete i primjene IKT alata za postizanje kvalitete scenarija poučavanja. Kroz scenarij poučavanja "Konstrukcija i što još?" sudionici su mogli vidjeti primjenu različitih IKT alata i modela obrnute učionice u smjeru strojarstva.

Kolegice Kornelija Peraić i Tatjana Bašić predstavile su svoj rad pod nazivom Vježbeničke tvrtke – poslovna administracija i poslovni plan. Osvrnule su se na dosadašnji rad u predmetu Vježbenička tvrtka, navodeći prednosti i nedostatke, organiziranje školskih natjecanja, odlazak na međužupanijska natjecanja te provođenje programa vježbeničkih tvrtki na eTwinning platformi projektom "Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki". Prikazale su projektne aktivnosti u protekloj školskoj godini i načine provođenja selekcijskog postupka zaposlenika/učenika u projektnim aktivnostima, kao i primjenu digitalnih obrazovnih alata u izvođenju nastavnog predmeta Vježbenička tvrtka.

Kao zadnja točka stručnog skupa, Kristina Vukošić Popov i Martina Jerković održale su predavanje Osiguranje života i imovine. Objasnile su posebnosti ugovora o osiguranju, analizirale specifičnosti životnih i neživotnih osiguranja te naglasile benefite osiguranja. Time su unaprijedile financijsku pismenost sudionika u pogledu ekonomske dobrobiti osiguranja imovine i života.

PROGRAMI