SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana "Fešta o' fizike"

. Objavljeno u Novosti

U organizaciji udruge Edukacijski inkubator i županijskog stručnog vijeća učitelja i nastavnika fizike Šibensko - kninske županije održana je "Fešta o' fizike" u petak 7. lipnja 2024. u OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš.

Fešta je okupila učenike osnovnih i srednjih škola, te njihove mentore, učitelje i nastavnike. Predstavili su se sa svojim radovima na zanimljiv, edukativan i inovativan način. Tema ovog javnog događaja bila je Peti element (vatra, voda, zemlja, zrak i …).

U uvodnom dijelu sudionicima se u ime udruge obratio Mladen Brajica prof., a u ime vijeća voditeljica Ivana Grabić-Marin, prof.. Fešta je započela glazbenim programom puhačkog orkestra Osnovne glazbene škole “Krsto Odak”, pod vodstvom profesorice Katice Brakus.

Našu školu predstavljali su radovi učenika četvrtog razreda elektrotehnike "Arduino u fizici", pod mentorstvom nastavnica Ivane Grabić Marin i Josipe Bilić, te rad učenice Antonie Lilić drugog razreda ekonomske "Control center AI".

Ostali predstavljeni projekti su:

  • “U eteru ste”, Ivona Matejčić i Marijana Boljat, OŠ Faust Vrančić Šibenik
  • “Vodeni ksilofon”, Mladen Brajica, OŠ Antuna Mihanovića – Petropoljskog Drniš i Edukacijski inkubator Šibenik
  • “Otkrivamo željezo u žitaricama”, Jelena Prnjat, OŠ Domovinske zahvalnosti Knin
  • “Možemo li vidjeti zvuk?”, Anita Zorčić, Medicinska škola Šibenik i Edukacijski inkubator Šibenik
  • “Fizika iz kuhinje”, Višnja Šuperba, OŠ Brodarica i Edukacijski inkubator Šibenik
  • “Uzgon u vodi i zraku & Pokusi sa svijećom”, Ana Ćakić, Gordana Barišić i Nela Bešker, OŠ Antuna Mihanovića – Petropoljskog Drniš
  • “Moć vatre”, Sandra Lacić, OŠ Brodarica i Edukacijski inkubator Šibenik
  • “Tko je jači?”, Ivana Križanac, OŠ Brodarica i Edukacijski inkubator Šibenik

Vidimo se i dogodine!

PROGRAMI