SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježen Europski tjedan mentalnog zdravlja u sklopu projekta "Being or well-being: that is the question"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu eTwinning projekta "Being or well-being: that is the question" u kojemu sudjeluju učenici 2.A i 3.A razreda obilježen je Europski tjedan mentalnog zdravlja.

Učenici iz Italije, Francuske, Turske i Hrvatske su zajedno sa svojim nastavnicima izradili tematske letke posvećene mentalnom zdravlju. U radu su koristili digitalne alate (alati za obradu slike, Canva...) kako bi obradili teme rizičnih faktora, ovisnosti, pravila za održavanje zdravlja, informacija o europskim naporima za unaprjeđenje mentalnog zdravlja i preporuka kako tražiti pomoć i podršku.

Letci su povezani putem naslovne stranice (plakata) koja sadržava pet QR kodova koji vode na pojedinačne teme. Svaku temu odradila je grupa učenika sastavljena od sudionika iz različitih zemalja.

Kroz rad na letcima, učenici su imali priliku istražiti kakvo je stanje u našim državama i u čitavoj Europskoj uniji kad je riječ o promociji znanja o mentalnom zdravlju. Tijekom Europskog tjedna mentalnog zdravlja (od 13. - 19. svibnja) svake se godine provode aktivnosti koje su usmjerene na poticanje dobrobiti u zajednici.

PROGRAMI