SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odobren EU projekt "Hands for the better future"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu programa Erasmus + ključna aktivnost 154 za područje mladih, LAG-u "More 249" odobren je projektni prijedlog. Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš škola ambasador EU parlamenta partner je na projektu uz partnere Ekonomsku školu Šibenik, Grad Drniš i LAG Krka.

Opći cilj projekta je upoznavanje mladih s mogućnostima koje nudi EU i jačanje građanskog aktivizma.

U projekt će biti uključeni učenici EPAS junior ambasadori i senior ambasadorica Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš. U projektu će sudjelovati minimalno 30 mladih iz dvije srednje škole u dobi od 15 do 19 godina.

Provođenjem aktivnosti projekta učenici će usvajati nova znanja i vještine potrebne za donošenje odluka i konstruktivan dijalog o mogućnostima koje nude EU i demokratskim procesima na kojima se temelji EU, s fokusom na Dijalog EU s mladima i Ciljevi za mlade. Također mlade će se motivirati na sudjelovanje u procesima donošenja odluka kroz jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka kako bi unaprijedili život u ruralnom prostoru. Projektne aktivnosti trajati će od 01. rujna 2024. do 30. rujna 2025.

PROGRAMI