SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održani 7. Dani medijske pismenosti

. Objavljeno u Novosti

Sedmi Dani medijske pismenosti, u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja, održali su se u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš u mjesecu travnju na svibanj.

U okviru Dana medijske pismenosti junior ambasadori EPAS Srednje škole Ivana Meštrovića održali su predavanja na temu medijske pismenosti i fenomena fake news. Učenice Ana Vukušić, Petra Marić, Antonia Lilić i Marija Copić provele su aktivnosti u školi uz mentorstvo nastavnice Martine Jerković univ.spec.eoc.

Učenice Ana Vukušić i Petra Marić su izradile vlastite materijale i online anketu. U izradi su koristile materijal s portala Medijska pismenost te materijal o Medijskoj pismenosti EPAS.

Cilj provedenih predavanja je razvoj kritičkog razmišljanja, obrazovanje o umjetnoj inteligenciji i medijskoj pismenosti mladih u kontekstu superizborne godine. U edukaciji su sudjelovali učenici koji se obrazuju za strukovna zanimanja u sektoru ekonomija i te učenici gimnazijskog usmjerenja.

Prezentaciju pogledajte OVDJE.

PROGRAMI