SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jednodnevni izlet u Karlovac

. Objavljeno u Novosti

Dana, 13. svibnja 2024. učenici naše škole išli su na jednodnevni izlet u Karlovac.

U pratnji nastavnica Ivane Grabić-Marin, Irene Petrović Vranjković i Zlate Bilandžije sudjelovali su učenici 2.a, 2.b, 2.g, 1.a i 3.a razreda; njih pedeset. Posjetili su:

- Nikola Tesla Experience Center Karlovac

Na prvom katu Nikola Tesla Experience centra razgledali su informativnu izložbu originalnih dokumenata i učila iz fizike iz doba školovanja Tesle u Karlovcu. Izložen je i dio učila iz bogate zbirke učila kabineta iz fizike iz 19. i 20. stoljeća koja su na čuvanje prepuštena Gimnaziji Karlovac. Učila su proglašena zaštićenim kulturnim dobrom. Kroz multimedijalni sadržaj učenici su se upoznali o liku i djelu Nikole Tesle koji je svojim izumima i patentima zadužio cijeli svijet.

- Aquatika – slatkovodni akvarij Karlova

Karlovački slatkovodni akvarij smješten je uz desnu obalu rijeke Korane. Objekt je ukopan, a s vanjskih strana nasut zemljanim nasipima. Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture i povijesti porječja četiriju karlovačkih rijeka. Postav prikazuje tok krške rijeke – riječnu floru, faunu i njezinu bioraznolikost. Učenici su se upoznali i sa endemskim vrstama, te stranim invazivnim vrstama riba.

U ugodnom druženju učenici su ostvarili planirani cilj: Upoznati učenike sa izumiteljem Nikolom Teslom kroz interaktivne i multimedijalne sadržaje na zanimljiv i dinamičan način. Upoznati ih s podvodnim svijetom, florom i faunom slatkih voda. Razviti kod učenika osamostaljivanje, toleranciju, snalaženje i komunikaciju. Potaknuti ih na međusobno druženje i zbližavanje, proširivanje znanja. Razviti pozitivne vidove ponašanja u novim sredinama.

Za školski kurikulum izradila i realizirala:
Ivana Grabić-Marin, prof.

PROGRAMI