SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Učenice Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš na "Danu inovacija" u Infobipovom kampusu

. Objavljeno u Novosti

Četvrtu godinu zaredom, Stemi i Infobip, provodeći sezonu 23/24 edukacijskog projekta STEMwave – Škola budućnosti obilježio je učeničkom konferencijom "Innovation Day" održanom 11. svibnja 2024. godine u Infobipovom kampusu "Alpha Centauri" u Zagrebu.

Učenice prvog razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš ekonomistice Lara Tarle i Marija Baković s mentoricom Martinom Jerković sudjelovale su događanju s izrađenim chatbotom Budi kreiranim u protekloj sezoni za projekt Kultura, turizam i strukovno obrazovanje. Potporu bez koje putovanje ne bi bilo realizirano pružila im je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije - Odjel za provedbu projekata kojeg vodi Stipe Španja.

Veliki broj posjetitelja sudjelovao je na konferenciji koja je s robotima, inovacijama, novim kreativnim izumima i idejama učenika iz cijele Hrvatske obilovala zabavom i zanimljivim predavanjima osiguranim od strane najboljih tehnoloških startupa, tvrtki i fakulteta. Profesor Predrag Pale, otvorio je program konferencije na glavnoj pozornici super prezentacijom o 'zagonetnom STEM-u' namijenjenu učenicima. Poslije je održao nadahnjujuće predavanje na radionici s nastavnicima koji su aktivno uključeni u projekt STEMwave - Škola budućnosti.

PROGRAMI