SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tim naše škole "Marteli" u Modnoj lasti – novom kreativnom natječaju za srednjoškolce

. Objavljeno u Novosti

Kreativna učenica naše škole Antonia Lilić iz 2g razreda pod mentorstvom nastavnice dr.sc. Ljiljane Zmijanović prijavile su se na obrazovno–ekološki nagradni natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost "Modna lasta" – recikliraj i rekreiraj svoju odjeću jer planet ne možeš! Istraži svijet mode, razradi svoju kreativnu ideju i postani novinar časopisa održive mode.

U kategoriji srednjih škola zadatak je bio izraditi mini časopis o održivoj modi s temom: Spora moda. Trebalo je detaljnije istražiti i dublje promisliti o problemima i mogućim rješenjima tekstilnog i drugih vrsta otpada nastalih iz modne industrije. Na temelju prikupljenih informacija i istraživanja trebalo je osmisliti mini časopis o održivoj modi od najviše šest stranica, u koji ulaze naslovnica, tekstovi i oprema teksta – baš kao u pravoj novinarskoj redakciji. Tema časopisa je spora moda, kako modna industrija utječe na okoliš, koji su trendovi koje viđamo na društvenim mrežama i u medijima, koje osobe predvode promjene i kako se u lokalnoj zajednici može doprinijeti smanjenju tekstilnog otpada.

Nagradnim natječajem se potiču učenici da kroz razne aktivnosti usvajaju ponašanja i navike kako bi očuvali prirodne vrijednosti okoliša. Osvještavajući i motivirajući učenike na sprječavanje nastanka i pravilno postupanje s otpadom ukazuje se na važnost razvijanja dobrih životnih navika.

PROGRAMI