SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt financiran sredstvima Ministarstva turizma i sporta predstavljen na državnoj panel raspravi u Splitu

. Objavljeno u Novosti

Hrvatska turistička kutija iznenađenja predstavljena na panel raspravi u organizaciji ASOO i Ekonomske i upravne škole Split u sklopu Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki u Splitu.

Panel rasprava koja se odvijala u sklopu sajma za cilj je imala predstaviti projektne aktivnosti kao temelj u implementaciji novih kurikuluma. Autorica projekta Kultura, turizam i strukovno obrazovanje naša nastavnica Martina Jerković iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš s kolegicom partnericom na projektu nastavnicom Klaudijom Dimić iz Ekonomske i upravne škole Split zajedno su predstavile Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja.

Projekt koji je udružio učenike iz dvije županije Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske povezuje prirodno, kulturno, turističko, etnološko i povijesno naslijeđe rutom drevnih Rimljana od Burnuma do Dioklecijanove palače. Veliku potporu škole su imale u pridruženom partneru Nacionalnom parku Krki, a svi ostali pridruženi partneri TZ Split, TZ Skradin, Grad Drniš, LAGMore249 i Osnova škola Kistanje doprinijeli su razvoju ovog projekta.

Konačni cilj je ostvaren kutija je izrađena i obiluje bogatstvom ruralnog dijela Dalmacije te doprinosi povećanju inovativnosti hrvatskog turističkog proizvoda. Sve se može vidjeti i probati kroz 50 izrađenih informativnih interaktivnih kartica u kutijama koje će se nalaziti na informativnim mjestima u dvjema školama i mjestima pridruženih partnera.

Snimku možete vidjeti OVDJE.

PROGRAMI