SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan okrugli stol o volontiranju u sportu u sklopu projekta "Go4Sport Volunteering"

. Objavljeno u Novosti

U sklopu projekta "Go4Sport Volunteering" kojem je cilj obrazovanje kroz sportske aktivnosti s posebnim naglaskom na razvoj vještina kroz volonterski angažman u sportu Meri Krnić i Maja Barešić iz LagMore249 pomažući atletskom klubu Okit Vodice održale su okrugli stol zajedno sa senior ambasadoricom Martinom Jerković i EPAS junior ambasadorima učenicima prvog razreda smjer ekonomisti Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš.

Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja učenici su vrlo aktivno sudjelovali u razgovoru o navedenoj temi volontiranja u sportu. Na pitanje Meri Krnić da li su sudjelovali u kakvom do sada projektu Erasmus?, učenik Bruno Bulat je kazao kako je u osnovnoj školi sudjelovao u jednom projektu što mu je bilo jako zanimljivo iskustvo, razgovor se nastavio s učeničkim prijedlozima o sportskim aktivnostima u gradu Drnišu i okolici. Stipe Juric je dao prijedlog izgradnje karting staze, Šime Cigić bi volio bazen, Filip Bilić teren za mali nogomet, Antonija Lovrić prostor za vježbanje, Lana Lucić je kazala kako vrijeme provodi dosta često šetajući prirodom Roškog Slapa jer se njezina kuća nalazi blizu NP Krka...

Učenici su pozitivno odgovarali na pitanja o volontiranju u sportskim aktivnostima, a neki su već i sudjelovali u Promina Trail kao volonteri primjerice učenik Šime Cigić kao volonter na biciklističkoj stazi. Sve aktivnosti imaju krajnji cilj razvoj životnih vještina volontera i osiguranje inkluzivnog volontiranja u sportu ali i drugim djelatnostima te načine privlačenja većeg broja volontera u svoj rad.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

PROGRAMI