SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježen Svjetski dan Down sindroma

. Objavljeno u Novosti

U srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš obilježen je Svjetski dan Down sindroma. Učenice trećeg razreda ekonomista junior ambasadorice Josipa Goreta, Petra Marić, Ana Močić i Ana Vukušić danas su gostovale na Radio Drnišu gdje su s voditeljicom programa Marijom Živković razgovarale o Down sindromu kojeg je prvi put opisao 1866. godine John Langdon Down, po kojem je sindrom imenovan. Učenice su razgovarale o životu s Downovim sindromom brojnim mitovima i istinama.

Prošli tjedan sa senior ambasadoricom Martinom Jerković univ.spee.oec., od sakupljenog starog papira izrađivale su veliku šarenu čarapu. Šarene čarape univerzalno su sredstvo obilježavanja Svjetskog dana osoba sa sindromom Down. Velika dvometarska papirna instalacija postavljena je u školi. Veliku količinu papira za izradu čarape donijeli su učenici ekonimisti iz četiri razreda, te su još jednom pokazali solidarnost i osvještenost za očuvanje okoliša recikliranjem starog papira u nove svrhe.

Cilj svih provedenih aktivnosti u školi i izlaska u javnost putem lokalnog medija Radio Drniša jest osvještavanje ljudi o postojanju onih koji su drugačiji i koji itekako mnogo mogu doprinijeti razvoju zajednice no isto tako pomoći koju isti oni trebaju od zajednice za bolji razvoj i življenje.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

PROGRAMI