SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježen Svjetski/Europski tjedan novca 2024.

. Objavljeno u Novosti

Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš i ove je godine obilježila Svjetski/Europski tjedan novca 2024. Službena tema Svjetskog tjedna novca 2024. je "Zaštitite svoj novac, osigurajte svoju budućnost". Tema je usredotočena na sigurno upravljanje novcem i važnost usvajanja odgovornog i informiranog pristupa osobnim financijama, svjesnošću potencijalnih rizika u financijskom sektoru i zaštitom vlastitog teško zarađenog novca. U sklopu Svjetskog tjedna novca obilježava se i Europski tjedan novca s ciljem promicanja financijskog obrazovanja diljem Europe.

Naša nastavnica Martina Jerković univ.spec.oec., organizirala je s učenicima EPAS junior ambasadorima iz prvog razreda smjer ekonomisti uređenje školskih panoa na temu EURO i DIGITALNI EURO u kojima je sudjelovao cijeli prvi razred ekonomista. Uz uređenje školskih prostora učenici prvog razreda ekonomisti učenici Lovre Abramac, Ante Bukarica, Šime Cigić i Stipe Juric izradili su uz pomoć Kahhot alata kviz znanja na temu Digitalni euro.

Učenici trećeg razreda smjer ekonomisti sudionici eTwinning projekta Sudjelujmo u EU izborima zajedno 2024., sudjelovali su u anketi kolegice Kristina Grigaite-Bliumiene iz Litve. https://forms.office.com/e/rRJhLKktpk

Osim aktivnosti za učenike, ove godine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je panel raspravu za nastavnike na temu financijske pismenosti - Štednja za budućnost. Predavač viša stručna savjetnica za ekonomiju, trgovinu i poslovnu administraciju Vedrana Šimunić Rod s brojnim panelistima. Na panel raspravi analizirala se štednja mladih i financijske mogućnosti mladih nakon obrazovanja kroz ulaganja, štednju i ostale financijske prilike sa svrhom osiguranja sigurnije i stabilnije financijske budućnosti.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

PROGRAMI