SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sudjelovanje naše škole na panelu financijske pismenosti povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca

. Objavljeno u Novosti

U tjednu od 18. do 24. ožujka 2024. godine nizom aktivnosti obilježava se Svjetski i Europski tjedan novca s posebnim naglaskom na uključivanje djece i mladih u projekte i programe vezane uz unaprjeđivanje financijske pismenosti.

Maturanti 4.b razreda i učenici 2.c razreda s predmetnom nastavnicom dr.sc. Ljiljanom Zmijanović sudjelovali su 22. ožujka na panel raspravi na temu financijske pismenosti – Štednja za budućnost, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ASOO.

Svjetski tjedan novca vodeći je globalni događaj podizanja svijesti o važnosti financijskog obrazovanja djece i mladih od najranije životne dobi u cilju donošenja održivih financijskih odluka. Europski tjedan novca je godišnja inicijativa koja uključuje mlade u više od 35 europskih zemalja s aktivnostima kao što su nastava u učionici, seminari, konferencije, Europski kviz o novcu i drugo.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je financijskim obrazovanjem unaprijediti razinu financijske pismenosti i omogućiti djeci, mladima i građanima stjecanje financijskih kompetencija koje su nužne u svakodnevnom privatnom i poslovnom životu.

PROGRAMI