SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan javni događaj "Žene u znanosti"

. Objavljeno u Novosti

U organizaciji udruge Edukacijski inkubator održan je javni događaj "Žene u znanosti" dana 12. veljače 2024. u kući umjetnosti Arsen.

Događaju su prisustvovale učenice 4.a razreda gimnazije u pratnji nastavnice fizike, Ivane Grabić Marin.

Kako je bilo, te riječi zahvale prenosimo u cjelosti (preuzeto sa stranice https://pubweb.carnet.hr/eduinc/2024/02/15/znanstvenice/):

"Proveli smo predivnu i inspirativnu večer u Kući umjetnosti Arsen i obilježili Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti. U društvu četiri znanstvenice dr. sc. Marija Heffer, dr. sc. Ivana Carev, dr. sc. Nikolina Gaćina i dr. sc. Jelena Šišara i moderatorice mr. sc. Sandra Lacić i mr. Ivana Križanac razgovaralo se o tome kakve su znanstvenice bile nekad, kakav je njihov položaj u znanosti danas i kakva su očekivanja i nadanja za budućnost. Panelistice su podijelile svoja iskustva te istakle smjernice svima koji žele karijeru u znanosti, a uz maturantice i maturante Medicinske škole i Gimnazije Antuna Vrančića u Šibeniku i učenice iz Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, kao i njihove profesore večer je bila potpuna.

Zahvaljujemo djelatnicima Tvrđave kulture na suradnji i tehničkoj podršci te se nadamo da je ovo samo prvi panel od mnogih budućih."

PROGRAMI