SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U Zadru održan Seminar za senior i junior ambasadore Europskog parlamenta

. Objavljeno u Novosti

Europski parlament, ured u Zagrebu dana 8. – 10. veljače 2024. godine organizirao je Seminar za senior i junior ambasadore u gradu Zadru na kojem su iz naše škole sudjelovale senior ambasadorica Martina Jerković i junior ambasadorica ekonomistica Ana Dvorski.

Ukupno je prisustvovalo 59 EPAS škola iz Hrvatske. Program rada uključivao je predavanja i radionice. Na samom početku seminara sve prisutne su pozdravili Maja Ljubić Kutnjak voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Marko Boko i Eli Pijaca Plavšić odnosi s javnošću i programe za mlade Ureda Europskog parlamenta. Nakon uvodnog pozdrava i upoznavanja uslijedilo je motivacijsko predavanje "Glas mladih u superizbornoj godini" nagrađivane vanjskopolitičke novinarke Ivane Dragičević.

Drugi dan radno je bio je podijeljen na junior i senior grupe u kojima se vrlo intezivno radilo. Senior ambasadori radili su na razmjeni ideja o novim mogućim inventivnijim načinima u provedbi EPAS programa, a junior ambasadori po grupama izrađivali prezentacije o nadolazećim europskim izborima. Junior ambasadori sudjelovali su i u grupnom natjecanju u kvizu s temom "Poznavanje EU". Grupa od deset učenika u kojoj je bila i naša učenica Ana Dvorski odnijela je pobjedu a za nagradu su primili prigodne darove.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić svojim govorom na temu "Mladi za Europu, Europa za mlade" otvorio je zadnji radni dan seminara u Zadru koji je završio prezentacijama EPAS programa zadarskih škola.

PROGRAMI