SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan okrugli stol projekta iz Programa Erasmus+ EUsolis aktivnosti Jean Monnet i Dan otvorenih vrata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

. Objavljeno u Novosti

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2. veljače 2024. godine održan je četvrti i posljednji u nizu planiranih okruglih stolova čija tema prati 4. modul projekta EUsolis – Održivi gradovi. Riječ je o Erasmus+ projektu, aktivnost Jean Monnet, EUsolis – Solidarna Europa za uključivo društvo, u koji je naša škola uključena kao pridruženi partner. Riječ je o trogodišnjem projektu čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Iz naše škole u projektu sudjeluje nastavnica dr.sc. Ljiljana Zmijanović.

Predstavnici različitih institucija predstaviti su koncept „Održivih gradova“ (engl. Sustainable Cities), odnosno njegovu primjenu u različitim okruženjima kao i načine na koje se problemi i prepreke povezane s ovim konceptom mogu smanjiti i prevladati. Nakon srdačnog pozdrava i kratkog obraćanja voditeljice projekta izv. prof. dr. sc. Kosjenke Dumančić slijedilo je izlaganje koordinatorice okruglog stola izv. prof. dr. sc. Ivane Marić i gostiju predavača.

Istovremeno na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održavao se Dan otvorenih vrata. Aktivnosti iz EUsolis projekta povezani s Danom otvorenih vrata pružili su priliku nastavnicima sudjelovati na okruglom stolu, dok su učenici mogli biti u vođenom programu.

Predstavljeno je svim zainteresiranim srednjoškolcima kako je biti student Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Učenici su imali priliku u vođenim skupinama razgledati fakultet i doznati više o studijskim programima, te sudjelovati u kvizovima znanja. Iz naše škole prijavila se i sudjelovala učenica Antonia Lilić koja je pokazala izvrsno znanje u kvizu o EU.

Više informacija o projektu EUsolis dostupno je na stranici https://eusolis.net.efzg.hr/

PROGRAMI