SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Obilježen Dan sigurnijeg Interneta

. Objavljeno u Novosti

Dan sigurnijeg interneta ima za cilj podići svijest o novonastalim internetskim problemima i aktualnim pitanjima. Ove godine pod sloganom "Zajedno za bolji Internet" pozvani su svi uključujući djecu i mlade, roditelje i skrbnike, učitelje i odgojitelje, kreatore politika, industriju i druge da se pridruže obilježavanju.

Ovogodišnji Dan sigurnijeg interneta poseban naglasak stavlja na odgovorno igranje igara. Tema u Hrvatskoj 2024: Igrajte sigurno – zajedno za bolji internet!

Glavni organizator obilježavanja dana u Hrvatskoj je Hrvatski centar za sigurniji internet. eTwinning projekti isto tako predstavljaju pozitivan primjer primjene IKT-a u obrazovanju i suradnju škola u sigurnom online okruženju.

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta i ove su godine u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš, provele vrijedne EPAS junior ambasadorice Antonia Lilić, Josipa Čavala, Maja Silov, Lana Lucić i Antonija Lovrić pod mentorstvom nastavnice senior ambasadorice Martine Jerković u razredima smjera ekonomisti. Učenice su prvodile radionice za svoje kolege učenike prema materijalima koje je izradio Hrvatski centar za sigurniji internet, a za potrebe evaluacije radionica i ostalih provedenih aktivnsoti Antonia Lilić izradila je uporabom IKT alata online upitnik kojeg su po završetku svih aktivnosti učenici popunjavali uz pomoć svojih mobilnih uređaja.

PROGRAMI