SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radni posjet Ekonomskoj i upravnoj školi Split u sklopu projekta "Kultura, turizam i strukovno obrazovanje"

. Objavljeno u Novosti

Učenici iz prvog razreda Marija Baković, Filip Bilić, Ante Bukarica, Šime Cigić, Antonija Lovrić, Lana Lucić, i Lara Tarle, drugog razreda Luca Bojčić, Marija Copić i Antonia Lilić te trećeg razreda smjer ekonomist Lea Budanko, Josipa Goreta i Ana Dvorski posjetili su Ekonomsku i upravnu školu Split školu partner u projektu "Kultura, turizam i strukovno obrazovanje" s nastavnicama Martinom Jerković univ.spec.oec. i Marijom Mazalin prof. povijesti i umjetnosti, 14. prosinca 2023. godine.

U školi domaćinu primile su ih zajedno s učenicima drugog i četvrtog razreda ravnateljica škole Neda Bartulin prof. hrvatskog jezika, Klaudija Dimić dipl.oec., Albina Raguž dipl.oec., i Ivana Gunjača prof. povijesti i arheologije. Uz obilazak škole učenici su posjetili i školsku knjižnice te se uputili u učionicu broj 17 gdje je planirano radno druženje.

Nakon dobrodošlice i uvodnih pozdravnih riječi ravnateljice škole, predaje prigodnih učeničkih darova i toplog osvježenja uz kavu, čaj i kolače u vrlo ugodnoj atmosferi pristupilo se prezentiranju dosadašenjeg rada učenika iz obiju škola na projektu. Učenici naše škole prezentirali su dosadašnje materijale koje su pronašli putem istraživanja iz različitih izvora. Prezentiranje je otvorila junior ambasadorica EPAS Ana Dvorski, a nakon nje su prema planu nastupile učenice Marija Copić, Antonija Lovrić i Josipa Goreta.

Učenici Ekonomske i upravne škole predstavili su kratki film o sadašnjem stanju Dioklecijanove palače. Film je izrađen pod mentoriranjem Ivane Gunjače prof. povijesti i arheologije. Naposljetku su uslijedili kvizovi putem IKT alata u kojima su učenici naše škole pokazali izvrsno znanje te samim time odnijeli prva mjesta u Kahoot kvizovima po osvojenim bodovima.

Prema planiranom programu posjeta i obavljenim pripremama za odlazak u grad uz vodstvo nastavnica učenici su posjetili izložbu "Velo misto, a mali svit" te razgled povijesne gradske jezgre uz stručno vodstvo Ivane Gunjače prof. povijesti i arheologije.

Ovim radnim posjetom povezali su se sadržaji iz stručnih predmeta kao što su Osnove ekonomije, Vježbenička tvrtka ali i općeobrazovnih predmeta kao što su Povijest i Zemljopis.

Fotografije pogledajte OVDJE.

PROGRAMI