SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održan okrugli stol projekta iz Programa Erasmus + Ekonomskog fakulteta u Zagrebu EUsolis, aktivnosti Jean Monnet na Interliberu

. Objavljeno u Novosti

U sklopu najveće nacionalne književne manifestacije – Interlibera, 10. studenoga 2023. godine, na štandu Sveučilišta u Zagrebu održan je drugi okrugli stol u okviru EUsolis projekta na temu "Mogućnosti povezivanja nastavnika i knjižničara preko EU projekata – Predstavljanje priručnika EUsolis Jean Monnet projekta“. Riječ je o Erasmus+ projektu, aktivnost Jean Monnet, EUsolis – Solidarna Europa za uključivo društvo, u kojem je naša škola uključena kao pridruženi partner. Riječ je o trogodišnjem projektu čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Iz naše škole u projektu sudjeluje nastavnica dr.sc. Ljiljana Zmijanović.

Ovo je događanje, osim pridruženih srednjoškolskih nastavnika, knjižničara i drugih stručnjaka u području odgoja i obrazovanja, privuklo i mnoge zainteresirane koji su posjetili Interliber.

Kako bi se kreirala dinamična atmosfera sudionici događanja su bili aktivno uključeni u diskusiju i to putem dijeljenja svojih iskustava uz pomoć aplikacijskoga rješenja. Na taj se način komunikacija od strane panelistica kretala u smjeru iznalaženja odgovora u manje poznatim područjima koja su iskazali sudionici događanja. Pozornost je bila na temama otvorene znanosti, Hrvatskog arhiva weba, predstavljen je projekt HAWaton Nacionalne i sveučilišne knjižnice, predstavljene mogućnosti suradnje s Europskim dokumentacijskim centrima i Europe Direct mrežom centara.

Posjet Interliberu, uz sva događanja koja nudi, bio je i prilika za upoznavanje drugih kultura, pa je tom prigodom naziv naše škole ispisan kineskom kaligrafijom od predstavnika Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija o projektu EUsolis dostupno je na stranici https://eusolis.net.efzg.hr/

PROGRAMI