SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naše škola u projektu iz Programa Erasmus + Ekonomskog fakulteta u Zagrebu EUsolis, aktivnosti Jean Monnet

. Objavljeno u Novosti

U ponedjeljak, 16. listopada 2023. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održan je prvi okrugli stol u okviru projekta EUsolis na temu "Mladi i aktivno društvo Europske unije". Riječ je o Erasmus+ projektu, aktivnost Jean Monnet, EUsolis – Solidarna Europa za uključivo društvo, u koji se naša škola uključila kao pridruženi partner. Riječ je o trogodišnjem projektu čiji je nositelj Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Iz naše škole u projektu sudjeluje nastavnica dr. sc. Ljiljana Zmijanović.

Događanju je prisustvovao 41 sudionik – srednjoškolski profesori i knjižničari, te stručnjaci iz područja odgoja, obrazovanja i osposobljavanja. Pozdravni je govor održala voditeljica projekta, izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić, dok je uvod u program okrugloga stola prezentirala dr. sc. Ana Rep, koja je moderirala okrugli stol. Prezentacije primjera dobre prakse su održali nastavnici škole ambasadora Europskoga parlamenta Marko Miočić iz Prve riječke hrvatske gimnazije i nastavnica Nataša Vinković iz Gimnazije Vukovar. Nadalje, na okruglom stoli predstavljen je priručnik Mladi i aktivno društvo EU-a, autorica izv. prof. dr. sc. Kosjenke Dumančić, dr. sc. Ane Rep i Marije Šimunović, prof., viši knjižničar. Priručnik, kao jedan od rezultata EUsolis projekta.

Na samome kraju, sudionici su pozvani na diseminaciju projekta i njegovih aktivnosti i rezultata, provedena je evaluacija samoga događanja, te su najavljene aktivnosti koje slijede. Sudionici su iskazali veliko zadovoljstvo održanim događanjem, podijelili svoja stajališta o željenom smjeru budućih aktivnosti, dok su članice projekta srdačno zahvalile svim sudionicima i iskazale motivaciju za dodatno unaprjeđenje projektnih aktivnosti, sve s ciljem što kvalitetnijih rezultata te u konačnici uspješnoga širenja vrijednosti i znanja o EU među mladima.

Više informacija o projektu EUsolis dostupno je na stranici https://eusolis.net.efzg.hr/

PROGRAMI