SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Projekt "Euro new currency" Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš osvojio Nacionalnu oznaku kvalitete

. Objavljeno u Novosti

Autorica projekta Martina Jerković univ.spe.oec. pokrenula je projekt kako bi se obilježilo uvođenje Eura na područje Republike Hrvatske. Vrijedni učenici ekonomisti trećeg razreda uključeni u projektu proteklu školsku godinu, Josip Vlaić, Ivana Čulina, Lana Čarapić, Ana Močić i Dinko Lucić, radili su u međunarodnim timovima s ciljem analize utjecaja uvođenja nove valute - eura na ekonomiju države. Partneri u projektu bile su srednje škole iz Hrvatske, Slovenije i suautorica zemlja partner iz Litve.

Prema procjeni povjerenstva tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su razne pedagoške inovacije. Projekt je interdisciplinaran i u potpunosti se integrirao u školski kurikulum te je kroz proces rada korišten multidisciplinarni pristup u provođenju aktivnosti.

Suradnja i komunikacija među partnerskim školama kvalitetno je ostvarena putem suradničkih aktivnosti. Tijekom same provedbe projekta korišten je niz ICT koje su koristili te su zabilježene u Twinspaceu. Diseminacija je provedena u odgojno-obrazovnoj ustanovi. Evaluacija projekta je provedena te je analiza rezultata kroz provedene ankete vidljiva u TwinSpaceu.

PROGRAMI