SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ARt Future izložba "Emocionalna i umjetna inteligencija"

. Objavljeno u Novosti

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš u sklopu Škole budućnosti sudjeluju u ARt Future festivalu.

Događaj donosi digitalnu umjetnost na ulice gradova u tehnologiji proširene stvarnosti (Augmented Reality, AR). Tema ove godine je "Emocionalna i umjetna inteligencija", a inspiracija za ovu aktivnost je nedavni razvoj i globalna popularizacija alata kao što su ChatGPT, Midjourney, DALL-E i drugi iz domene "generativne" inteligencije.

Učenici junior ambasadori EPAS Drniš, Antonia Lilić, Lana Čarapić, Ana Dvorski, Josipa Goreta, Hrvoje Durdov, Josipa Copić, Josip Čupić, Ivana Čulina, Marija Jukić i Petra Mihaljević, s mentoricom Martinom Jerković, nakon teleconferencing radionica u kojima se pokazalo kako se AI alati koriste, izrađivali su primarno radove 2D slike. Izložbu u ArtSteps programu je izradila Antonia Lilić.

U skoro vrijeme biti će određeno na kojim će se lokacijama prikazivati koji radovi, osim Zagreba radovi bi trebali ići i u gradove gdje su škole-sudionici projekta.

Izložbu radova možete pogledati OVDJE.

PROGRAMI