SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Posjet učenika Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš tvrđavama u Šibeniku

. Objavljeno u Novosti

Učenici 1.cf, 2.cf, 2.g i 1.g razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš bili su na poludnevnom izletu u Šibeniku. U pratnji nastavnika Siniše Jelovčića Marka Radeljaka posjetili su tvrđave Barone, tvrđavu sv. Mihovila i tvrđavu sv. Ivana. Tema izleta je valorizacija kulturne baštine u turizmu, način i upravljanje resursima i turističkim atrakcijama.

U pratnji stručnog osoblja iz Tvrđava kulture Šibenik, učenicima je prepričana povijest tvrđava tehnologijom proširene stvarnosti, računalno generiranom slikom i zvukom, te 3D maping tehnologijom. U virtualnim digitalnim projekcijama, učenici su gledali bitke protiv Osmanskog carstva u vrijeme Kandijskog rata na tvrđavi Barone. Na tvrđavi sv. Mihovila u dvjema cisternama učenici su gledali video projekcije borbe arkanđela Mihovila i zmaja. Posjetili su ljetnu pozornicu koja je ujedno i vodeća koncertna destinacija u Hrvatskoj kapaciteta 1066 sjedećih mjesta.

Nastavnik: Siniša Jelovčić, dipl.oec.

PROGRAMI