SŠ IVANA MEŠTROVIĆA - Poljana 1, 22320 Drniš, tel: (022) 886 114, fax: (022) 886 933, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Inovacije i edukacija – biti kreativan s eTwinningom

. Objavljeno u Novosti

eTwinning Malta Europski seminar s temom Inovacije i obrazovanje – kreativnost uz eTwinning organizirala je Agencija za mobilnost Malta. Seminar je okupio nastavnike iz 12 europskih zemalja, uključujući Maltu i Gozo s ciljem umrežavanja, suradnje i razmjene ideje.

Na seminaru je sudjelovala i naša nastavnica Martina Jerković kojoj je Agencija za mobilnost i programe EU Hrvatska podmirila troškove smještaja, prehrane i putne troškove.

Agencija za mobilnost i programe EU Hrvatska redovito objavljuje natječaje za prisustvo različitim seminarima diljem EU a naša nastavnica ostvarila je mogućnost pristustva ovom seminaru ostvarenjem nagrade Comet za najbolji projekt strukovnih i umjetničkih škola u školskoj godini 2021./2022.

Seminar je trajao tri dana na kojem su se nakon riječi dobrodošlice dr. Clifton Grima – Ministra obrazovanja, mladih, sporta, istraživanja i inovacija i koordinatorice za etwinning projekte Malte gđe. Camillieri razmjenjivala predavanja i vrlo dinamične radionice u kojima su svi sudionici podijeljeni u grupe trebali pokrenuti novi zajednički eTwinning projekt.

Posebno se može istaknuti izvrsno predavanje i radionica Arijane Blažić - Zagreb na kojoj su polaznici upoznali digitalne alate i njihovu primjenu u nastavi Miro.com, Craiyon, Auto Classmate, MemeCam, Halo AR uz pomoć koji su nastavnici uporabom istih odrađivali planirane zadatke a rezultate postavljali na padlet Malta eTwinning 2023.

Osim Arijane radionice i predavanja vodili su Rute Baptista - Brussels i nastavnici s Malte. Ključni zadatak ovog seminara naša nastavnica ostvarila je s predstavnicama Malte Rossella Cachia i Karen Vella Pace pokrenuvši zajednički projekt radnog naziva CROMA na temu ekonomija i kulturna baština Hrvatske i Malte koji će aktivno krenuti s radom u novoj školskoj godini 2023./2024. eTwinning Malta 2023.

PROGRAMI